Kultura

[UZ 30. OBLJETNICU OSLOBAĐANJA JUGA] Na Srđu otvorena izložba ‘Art Fantasy’

izlozba art fantasy

Gostujuća izložba ‘Art Fantasy’ Kulturno športske braniteljske udruge ‘Uvijek vjerni domovini’ otvorena je u petak navečer u Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik u tvrđavi Imperijal.
Skupnu izložbu čine likovni radovi akademskog slikara Duška Šibla, Marije Šafranko, Marijane Vuković i Dražena Pilića. Na izloženim djelima zastupljeni su različiti umjetnički stilovi i slikarske tehnike od ulja na platnu do digitalne obrade fotografija. Izložba je ujedno i prodajna, s obzirom da se Udruga bavi i humanitarnim radom te se djela mogu rezervirati i kupiti nakon završetka izlaganja u tvrđavi Imperijal.
Inače, svojim djelovanjem Udruga okuplja brojne hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji potičući i omogućujući da kroz umjetničko izražavanje i kreativnost poboljšaju kvalitetu života, oslanjajući se na trajne ljudske vrijednosti stvorene u Domovinskom ratu.
Umjetnička djela članova udruge do sada su bila predstavljena u Londonu, Zagrebu na ‘Art Fair’ u sklopu Zagrebačkog velesajma, u KD Vatroslav Lisinski te u Gradskom Muzeju Virovitica u dvorcu Pejačević.

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist