Gastro Mare poziva sve ljubitelje fine kuhinje na nezaboravno gastromsko iskustvo u Kobašu. Za Uskrs i vikendima uživajte u jelima chefa Bjelka, punima lokalnih okusa i strasti. Recept za jedan od favorita, rizot s plodovima mora, kukama i šparogama, s radošću su podijelili s nama.
Rizot s plodovima mora, šparogama i kukama
Sastojci
- 200 g riže
- Maslinovo ulje
- Glavica luka
- 1 dcl bijelog vina
- Sol, papar
- 16 većih gambora
- 16 dagnji
- 1 manja sipa
- 12 kamenica
- 300 g šparoga
- 50 g maslaca
Priprema
Rižu popirjati na maslinovom ulju i luku, podliti vinom. Posoliti i još malo pirjati te podliti vodom dok se riža ne skuha ‘al dente’. Otvoriti kamenice i dagnje, očistiti gambore i sipu. Sipu skuhati i narezati na trakice. Meso kamenica i dagnji obariti u vodi 1 minutu, gambore zapeći na tavi s malo maslinovog ulja. Šparoge prokuhati u vodi par minuta da ostanu hrskave. Obrađene morske plodove dodati u rižu te još sve zajedno dokuhati, začiniti po želji te pred kraj dodati maslac. Na vrh rižota staviti šparoge.
Dobar tek!