Crna kronika

Uplatio 1,7 milijuna kuna jamčevine bez pokrića

Uplatio 1,7 milijuna kuna jamčevine bez pokrića

U Odjelu kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je 42-godišnjak počinio kazneno djelo nesavjesno gospodarsko poslovanje.

Riječ je o sada već bivšem direktoru Dubrovnik cesta Mariju Beniću. Njega se sumnjiči da je, kao odgovorna osoba tvrtke iz Dubrovnika, u rujnu 2010. godina, uplatio jamčevinu u iznosu od 1 784 000 kuna u korist nadležnog suda, a radi sudjelovanja na javnoj dražbi za prodaju nekretnina tvrtke GP u stečaju, iako mu je bilo poznato da se spomenuta kupnja neće moći financirati zbog kreditne nesposobnosti. Time je osumnjičeni oštetio tvrtku za iznos uplaćene jamčevine.
   
Podsjetimo, Dubrovnik ceste nadmetale su se na javnoj dražbi za kupnju kamenoloma Mironje s pripadajućim nekretninama, te je prveotno Mironju kupila tvrtka Obšivać, ali je zbog sumnje kako je sporna jamčevina uplaćena izvan roka, odustao od kupnje. O cijelom slučaju odlučivao je Visoki trgovački sud, obje tvrtke izgubile su iznose uplaćene jamčevine, dok je Mironja i dalje na prodaju.

Protiv 42-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.
 

Pročitajte još

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist

TJEDAN NA CESTAMA Kažnjeno 156 ‘gasera’

Dulist

TJEDAN NA CESTAMA Kažnjeno 156 ‘gasera’

Dulist