Aktualno

UNIDU WELLBEING Sjajan program Tjedna karijera na Sveučilištu

Sveučilište u Dubrovniku

‘UNIDU Wellbeing’ je još jedan u nizu Tjedna karijera na Sveučilištu u Dubrovniku, koji je započeo jutros, a traje od ponedjeljka, 18. ožujka do petka, 22. ožujka. Tema ovogodišnjeg Tjedna karijera je ‘wellbeing’ odnosno postizanje ravnoteže između poslovnog i privatnog života profesionalnim vještinama koje su potrebne kako bi se poslovni ljudi osjećali pozitivno i razvijali vlastito blagostanje. Program je namijenjen prvenstveno studentima svih sveučilišnih odjela i studija, srednjoškolcima i zainteresiranoj javnosti.

Kroz program će se održati niz panela, predavanja, radionica i izložba kroz koje će, stručnjaci iz raznih područja, podijeliti svoja znanja i vještine važne na suvremenom i dinamičnom tržištu rada.

Započeo je otvorenjem izložbe ‘Rad na kulturnoj baštini – pokretač zdravlja i blagostanja’ čije su autorice izv. prof. dr. sc. Danijela Jemo i mag. art. Danijela Erak, a nastavit će se s predavanjem ‘Briga o mentalnom zdravlju – povijesni pregled’ koju će voditi profesorica psihologije dr. sc. Darija Stanić s početkom u 14.30 sati na Sveučilišnom kampusu u učionici 161.

Sutra, u utorak se održava zanimljiv događaj ‘Career Speed Dating @unidu’ koji će ove godine predstavnike pet hotelskih kuća povezati sa studenticama i studentima. Riječ je o Maistri d.d., Valamaru Rivieri d.d., Hiltonu Imperial Dubrovnik d.d., TT Hotels Croatia te Jadranskim luksuznim hotelima d.d. Započinje u 12 sati na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonimiju u prostoriji C5.

U srijedu je fokus na financijama odnosno njihovom upravljanju. Javna tribina ‘Money&Mind’ o utjecaju uspješnosti upravljanja osobnim financijama na mentalno zdravlje. Na tribini sudjeluju asistent Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na Odsjeku za psihologiju dr. sc. Nikola Erceg, glumac Kristijan Ugrina Kiki i financijska blogerica ‘Tetke’ Sandra Ferenčak. Moderatrica je izv. prof. dr. sc. Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilište u Dubrovniku Meri Šuman Tolić. Javna tribina počinje u 18 sati na Sveučilišnom kampusu u učionici 41 odnosno donjem amfiteatru.

A program za četvrtak i petak je sljedeći:

Četvrtak, 21. ožujka
Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Lapadska obala 7, učionica E6.

11.00 sati –> Zašto je well-being važan zaposlenicima, ali i poslodavcima??
Sudjeluju: prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić, Filozofski fakultet, Odsjek za psihologiju, Sveučilište u Zagrebu; Katarina Krile, prof. psihologije, Hrvatski zavod za zapošljavanje, područna služba Dubrovnik, predstojnica; Ivana Pavičić, poduzetnica
Moderator: prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Sveučilište u Dubrovniku

Petak, 22. ožujka 
Sveučilišni kampus, Stanica 50

11.00 sati –> Slagalica – interaktivno izlaganje i radionica o razvoju organizacijskih sposobnosti i određivanju prioriteta Suada Salčić, prof. psihologije

Pročitajte još

‘SVE DUBROVAČKE GRANICE’ U Sponzi predstavljena knjiga Nika Kapetanića

Dulist

Održana jubilarna 20. Zlatna penkala u Dubrovniku

Dulist

I MACE IZ PROŠLOSTI NAVIJAJU ZA BABY LASAGNU Državni arhiv u Dubrovniku šalje preslatku podršku

Dulist