Aktualno

UNATOČ RADOVIMA U ZL DUBROVNIK Croatia Airlines obavio 86 posto letova

Aerodrom Croatia Airlines

Zbog radova u Zračnoj luci Dubrovnik zbog kojih su reducirani letovi, iz Croatia Airlines iznijeli su kako je u prvih sedam dana izvođenja ključnih radova u Zračnoj luci Dubrovnik, odnosno u razdoblju od 8. do 14. studenoga unatoč ograničenjima postavljenim radovima na trenutno najvećem gradilištu u Republici Hrvatskoj, a pridržavajući se svih potrebnih načela sigurnosti putnika, obavljeno 86 posto planiranih letova u sklopu reduciranog opsega letenja u Dubrovnik i iz Dubrovnika, što konkretno znači 42 od ukupno 49 planirana leta te prevezao 4400 putnika. 

U priopćenju dalje navode kako je više od 80 posto putnika pritom je izravno zrakoplovom doputovalo do krajnjeg odredišta, dok je alternativni prijevoz autobusima osiguran za manje od 20 posto putnika i to nakon što je pet letova (10,2 posto ukupnog broja letova) otkazano, a četiri leta (8,2 posto ukupnog broja letova) preusmjerena u Split, isključivo zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u Zračnoj luci Dubrovnik, kako prenosi Večernji list.

Sigurnost letenja i letačka ograničenja isključivi su razlog preusmjeravanja ili otkazivanja manjeg broja planiranih letova, jer je sigurnost svakog putnika uvijek bila i ostat će prioritet u poslovanju Croatia Airlinesa. Slijedom navedenog u kompaniji se svakodnevno obavljaju i posebne pripreme s letačkim posadama, kako bi se letovi u Zračnu luku Dubrovnik i u ovom razdoblju restriktivnih uvjeta obavili potpuno sigurno – istaknuli su iz Croatia Airlinesa.

U navedenom je razdoblju Croatia Airlines, također, uveo i dva dodatna leta s ciljem da se što većem broju putnika omogući dolazak do odredišta u najkraćem mogućem vremenu i usluga zračnog prijevoza kakvu očekuju, sukladno čemu je i 14 letova (s ukupno 1003 putnika) preusmjereno sa zrakoplova Airbus na zrakoplov Dash 8-Q400, koji ima manja letačka ograničenja u navedenim restriktivnim uvjetima te može zadovoljiti sve potrebne uvjete koje pred Croatia Airlines postavljaju radovi na uzletno-sletnoj stazi ZL Dubrovnik.

Više pročitajte ovdje.

 

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist