Kultura

‘UMJETNOST BEZ GRANICA’ Uspješna turneja Hrvatskom

'UMJETNOST BEZ GRANICA' Uspješna turneja Hrvatskom

Hrvatsko-rusko društvo ‘Umjetnost bez granica’ u sklopu projekta ‘Grad Dubrovnik predstavlja!’ organiziralo je gostovanje dubrovačkih glazbenika i njihovih gostiju u Zagrebu, Osijeku i Čakovcu.

Nastupili su dubrovački glazbenici violinistica Elvira Galioulline, pijanistica Helena Tomašković, violončelist Adrian Ivičević i gosti: sopranistica Natalia Demyanova (Moskva), sopranistica Veronika Hardy i fagotist Goran Juras (Osijek) te mlada sopranistica Samanta Grahovec (Čakovec).

Stihove Puškina, Ljermontova i Jesenjina interpretirali su dubrovački dramski umjetnici Mirej Stanić i Romano Nikolić.

Na programu su bila djela hrvatskih i ruskih skladatelja Rahmanjinova, Matza, Rimski-Korsakova, Hačaturjana, Prokofjeva, Doge, Papandopula, Tariverdijeva i drugih.

Komorni ansambl ‘Umjetnost bez granica’ u potpunosti je napunio prostore Muzeja Mimara, Muzeja Grada Osijeka i Galerije Scheier, a oduševljeni posjetitelji uživali su sat i pol u harmoničnom stapanju ruske i hrvatske tradicije. Ugodnu i svečanu atmosferu prekidali su samo pljeskovi zadivljene publike.

-Ovim koncertom još jednom smo izbrisali granice koje dijele Dubrovnik i sjever Hrvatske te umjetnošću spojili ljude – kažu iz ansambla.

Projekt je realiziran u suradnji sa Muzejom Mimara, Centrom za kulturu Maksimir, Gradom Osijekom te Ruskom nacionalnom manjinom u Međimurskoj županiji uz potporu Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist