Kultura

‘UMJETNOST BEZ GRANICA’ Uspješna turneja Hrvatskom

Hrvatsko-rusko društvo ‘Umjetnost bez granica’ u sklopu projekta ‘Grad Dubrovnik predstavlja!’ organiziralo je gostovanje dubrovačkih glazbenika i njihovih gostiju u Zagrebu, Osijeku i Čakovcu.

Nastupili su dubrovački glazbenici violinistica Elvira Galioulline, pijanistica Helena Tomašković, violončelist Adrian Ivičević i gosti: sopranistica Natalia Demyanova (Moskva), sopranistica Veronika Hardy i fagotist Goran Juras (Osijek) te mlada sopranistica Samanta Grahovec (Čakovec).

Stihove Puškina, Ljermontova i Jesenjina interpretirali su dubrovački dramski umjetnici Mirej Stanić i Romano Nikolić.

Na programu su bila djela hrvatskih i ruskih skladatelja Rahmanjinova, Matza, Rimski-Korsakova, Hačaturjana, Prokofjeva, Doge, Papandopula, Tariverdijeva i drugih.

Komorni ansambl ‘Umjetnost bez granica’ u potpunosti je napunio prostore Muzeja Mimara, Muzeja Grada Osijeka i Galerije Scheier, a oduševljeni posjetitelji uživali su sat i pol u harmoničnom stapanju ruske i hrvatske tradicije. Ugodnu i svečanu atmosferu prekidali su samo pljeskovi zadivljene publike.

-Ovim koncertom još jednom smo izbrisali granice koje dijele Dubrovnik i sjever Hrvatske te umjetnošću spojili ljude – kažu iz ansambla.

Projekt je realiziran u suradnji sa Muzejom Mimara, Centrom za kulturu Maksimir, Gradom Osijekom te Ruskom nacionalnom manjinom u Međimurskoj županiji uz potporu Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

DOMAGOJ PERKIĆ U 2022. nastavit ćemo raditi na stalnom postavu budućeg Arheološkog muzeja

Dulist

PREDSTAVLJENA KNJIGA O KARDINALU FRANJU ŠEPERU Komunistička vlast ga nije voljela, a bio je prvi netalijanski prefekt Svete Stolice za nauk vjere

Dulist

Na današnji dan preminuo je jedan od najistaknutijih slikara hrvatske moderne Mato Celestin Medović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija