Kultura

UMJETNICI UZ TOLJA ‘Nije cenzuriran zbog propusta, već straha da ne piše o slučaju Flora!?’

flora ploca

Iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika demantirali su navode o cenzuriranju rada Slavena Tolja te zatražili hitno očitovanje, odnosno, da ih se izvijesti o činjenicama koje upućuju na cenzuriranje i izostavljanje dijela rada. Radi se, podsjetimo, o školskoj ploči kao dijelu rada dubrovačkog umjetnika Slavena Tolja koji je isključen sa 57. Zagrebačkog salona.

Dodaju kako nakon sagledavanja činjenica traže javnu ispriku Tolja i Bulić Čotić, koja je također na društvenim mrežama iznijela problematiku izostavljanja dijela rada Tolje.  Iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika traže ispriku zbog, kako navode,  ”iznošenja neistinitih informacija te nanošenja štete profesionalnom ugledu strukovne grupe”. Inače, Tolj se u prethodnom očitovanju izjasnio kako je moguće da se radi o nesporazumu, a oko cijele situacije podržali su ga i dubrovački umjetnici.

-Joj kad počnu s ovim formalnostima, kao da je u našoj državi sve tako precizno i uređeno!? Pa ako jedan umjetnik koji je napravio propust, a uz to je i invalid, napiše da je vjerojatno propustio nešto u prijavnici, dogodio se nesporazum, te da opravdano smatra da djelo može biti i u nastajanju, a oni svrdlaju opet i opet. Da, nekome je smetalo što se Florin dom u Slavenovom radu povezuje sa ”slučajem”. Jer ga svojataju članovi društva koji nemaju nikakve veze sa Dubrovnikom niti likovnom scenom Grada – napisala je umjetnica Marija Grazio na društvenim mrežama, a dio građana složio se u komentarima.

Pročitajte još

[FOTO] Ansambl LADO oduševio publiku u parku Gradac!

Dulist

75. IGRE Kroz razgovore o Jupi prisjećanje na zlatno doba Dubrovnika i Igara

Dulist

VEČERAS U DVORU Kvartet Arod donosi glazbenu čaroliju

Dulist