Crna kronika

Ukrao auto zbog spoja na Stradunu

Ukrao auto zbog spoja na Stradunu

Policijska ophodnja na Dalmatini od Šibenika do Vrgorca pokušala je zaustaviti 16-godišnjaka iz Jastrebarskog koji je susjedovim automobilom krenuo u Dubrovnik – na spoj, piše tportal.

Naime, šesnaestogodišnjak iz Jastrebarskog na internetu je upoznao mladu Dubrovkinju, i nakon komunikacije putem Skypea dogovorio je susret na Stradunu. Mlada Dubrovkinja obećala je da će ga čekati na Stradunu u 19 sati u bijeloj Adidasovoj trenirci.

Da bi stigao do nje, ukrao je auto Hyundai Atos susjedu u svojoj ulici i zaputio se prema jugu. Kod Lučkog se uključio na autocestu i mirno nastavio s vožnjom, dok na 330. kilometru autoceste, negdje kod Šibenika, nije potrošio gorivo. Na benzinskoj pumpi natočio je spremnik benzina i nije platio gorivo, već je pobjegao.

Djelatnici su ga prijavili policiji,  a nakon što ga je policijski presretač sustigao i uočio, pokušao ga je zaustaviti, no maloljetnik nije stao. Policija ga je nastavila slijediti, bez da ga zaustavlja te dojavila kolegama na jugu koji su mu postavili zasjedu.

Policija je blokirala dionicu Dalmatine od Vrgorca do Ravče i kod izlaza Ravča ga pretekla službenim vozilom i davala mu zvučne i svjetlosne signale da se zaustavi.
 
Maloljetnik nije stao, nego je udario u policijski automobil. Nakon toga policija ga je uhitila i privela ga u Policijsku postaju Vrgorac. Poslije krim-obrade prebačen je u Split, u ustanovu za maloljetnike gdje je sačekao da po njega dođu roditelji.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist