Aktualno

“Uklonit ćemo onemogućivanja na projektu Srđ”

"Uklonit ćemo onemogućivanja na projektu Srđ"

Na Danima hrvatskog turizma održan je tradicionalni susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade.

Na njemu su sudjelovali podpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić, ministri Gordan Maras, Siniša Hajdaš Dončić i Veljko Ostojić te zamjenica ministra graditeljstva Anka Mrak Karitaš.

Ministar turizma Ostojić i ovom prilikom je istaknuo ovogodišnji  uspjeh turističke sezone. Podsjetio je na značajna ulaganja u promociju Hrvatske, posebno online za 145 posto.

Podpredsjednik Vlade Grčić rekao je kako je globalna kriza hrvatskom turizmu donijela mnogo dobroga, posebno kriza u Španjolskoj, Grčkoj i Portugalu. Turizam je po Grčiću „najpropulzivniji“ sektor. Najavio je uvođenje poreza na imovinu lokalnoj samoupravi i državi.

Ministar poduzetništva Gordan Maras izjavio je kako je turizam prvak hrvatskog gospodarstva te posebno istaknuo vrijednost malih poduzetnika u turizmu. Naveo je kako je povećan jamstveni program, a turističkom sektoru bi trebao pomoći i novi zakon o poticanju investicija. Najavio je i uredbu Vlade kojom bi se olakšao proces investiranja. Kazao je kako se projekt golfa na Srđu „neseretno provlači godinama“, pa bi se baš uredbom Vlade trebala otkloniti razna „onemogućavanja“.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je kako je njegovo ministarstvo povezano s turizmom kroz 40-ak tvrtki koje ima u portfelju. Zaključio je kako bez prometa nema ni turizma.

Zamjenica ministra graditeljstva Anka Mrak Karitaš posebno je naglasila problem donošenja prostornih planova.
– Imamo primjer Srđa. Projekt dođe do kraja, pa se opet vrati na početak. To nije dobro! – istaknula je Mrak Karitaš.

U razgovoru s turističkim djelatnicima moglo se saznati kako se državna imovina više neće olako davati lokalnoj samoupravi na upravljanje, kako će se autocesta od Vrgorca do Ploča završiti kroz deset mjeseci, dok bi hoteli u državnom vlasništvu na području Korčule i Orebića trebali biti prodani u jednom paketu.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist