Crna kronika

Uhićen rekorder s 1,93 promila alkohola u krvi

mup policija alkotest96

Tijekom noći sa subote na nedjelu, 5. i 6.siječnja, u vremenu od 22 do 6 sati, na užem području grada Dubrovnika, policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik provodili su pojačanu akciju u prometu usmjerenu  na pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača.

Za vrijeme trajanja akcije utvrđeno je ukupno 21 prekršaj, od toga je 12 vozača koji su sankcionirani zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a potom slijede prekršaji nepropisne brzine, istek prometne dozvole, mladi vozač – upravljanje vozilom snage veće od 80 kW i dr.
 
Svi alkoholizirani vozači su isključeni iz prometa uz mjeru privremenog oduzimanja vozačke dozvole. Najviša koncentracija alkohola izmjerena je kod 23-godišnjeg vozača koji je te noći upravljao automobilom s 1,93 promila alkohola u krvi. On je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je zadržan do otrježnjenja, a potom je uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom od 1 700 kn i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.
 
Iz policije napominju, da će se, u cilju podizanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu, navedene akcije nastaviti i dalje, u sklopu svakodnevnih aktivnosti prometne policije.  Vozače, kao i sve druge sudionike u prometu, pozivamo na poštivanje važećih prometnih propisa i odgovorno sudjelovanje u prometu.

Pročitajte još

U DUBROVAČKOM ZATVORU Uzimao metadon na nagovor dvojice zatvorenika i preminuo

Dulist

Amerikanac se odbio alkotestirati pa zaradio paprenu kaznu

Dulist

U prometnoj nesreći kod Podgradine teže ozlijeđen motociklist

Dulist