Aktualno

Ugovor s BiH revidirati, a ne ratificirati

Župan Nikola Dobroslavić na radnom je sastanku s  Nenadom Vekarićem, Stjepanom Ćosićem i Nikom Kapetanićem, trojicom autora knjige „Hrvatska granica na Kleku“, razgovarao o aktualnom problemu razgraničenja s BiH kod Neuma.

Tom su prilikom autori knjige, u čijem  je izdavanju sudjelovao i četvrti autor- pokojni Pero Ljubić,  kazali kako su prikupili dodatne dokaze kako su Veliki i Mali škoj te vrh Kleka hrvatski teritorij te kako o tome namjeravaju objaviti novu knjigu i u njoj pojasniti sve argumente.
 
Župan je podržao trojicu dubrovačkih autora u namjeri  izdavanja knjige te je obećao i financijsku potporu za tu namjenu.
 
Na sastanku je utvrđeno jedinstveno uvjerenje da svi prikupljeni dokazi govore da je riječ o hrvatskom teritoriju. Stoga su naglasili kako se nikako ne bi smjelo ići u ratifikaciju ugovora o granici s BiH u Saboru već da bi se ugovor trebao revidirati. U protivnom, smatraju sudionici sastanka, ratifikacija bi značila odricanje od hrvatskog teritorija u korist druge države, a to smatraju neprihvatljivim.

Pročitajte još

VIDEO Postira se nasukala kod Suđurđa

Dulist

DUMAME POKRENULE PETICIJU ‘Svim trudnicama u OB Dubrovnik pri porodu treba biti dostupna epiduralna anestezija’

Dulist

DAN JE DARIVATELJA KRVI ‘Hvala za svaku darovanu dozu. Ugradili ste sebe u živote drugih!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija