Aktualno

Ugovor s BiH revidirati, a ne ratificirati

Ugovor s BiH revidirati, a ne ratificirati

Župan Nikola Dobroslavić na radnom je sastanku s  Nenadom Vekarićem, Stjepanom Ćosićem i Nikom Kapetanićem, trojicom autora knjige „Hrvatska granica na Kleku“, razgovarao o aktualnom problemu razgraničenja s BiH kod Neuma.

Tom su prilikom autori knjige, u čijem  je izdavanju sudjelovao i četvrti autor- pokojni Pero Ljubić,  kazali kako su prikupili dodatne dokaze kako su Veliki i Mali škoj te vrh Kleka hrvatski teritorij te kako o tome namjeravaju objaviti novu knjigu i u njoj pojasniti sve argumente.
 
Župan je podržao trojicu dubrovačkih autora u namjeri  izdavanja knjige te je obećao i financijsku potporu za tu namjenu.
 
Na sastanku je utvrđeno jedinstveno uvjerenje da svi prikupljeni dokazi govore da je riječ o hrvatskom teritoriju. Stoga su naglasili kako se nikako ne bi smjelo ići u ratifikaciju ugovora o granici s BiH u Saboru već da bi se ugovor trebao revidirati. U protivnom, smatraju sudionici sastanka, ratifikacija bi značila odricanje od hrvatskog teritorija u korist druge države, a to smatraju neprihvatljivim.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist