Aktualno

Udruge nasilno sele iz Lazareta

Udruge nasilno sele iz Lazareta

U Lazaretima su počeli radovi na obnovi, no udruge koje koriste te prostore, nitko nije obavijestio o početku radova.

Ulazi u Art radionicu Lazareti i udrugu Deša zapriječeni su skelama, što je danas izazvalo nezadovoljstvo članova te udruge, zbog čega je voditelj Art radionice Lazareti Slaven Tolj pozvao policiju.

– Rekli su nam da to nije u njihovoj nadležnosti te su samo to evidentirali – istaknuo je Slaven Tolj dodavši kako su nakon što je došla policija radnici otišli.

– Ništa ne znam, zatečena sam kao i vi. Rekli su nam na zadnjem sastanku s gradonačelnikom da će ići rekonstrukcija lađa po lađa, i da ćemo ovdje ostat do daljnjega i da ćemo se dogovarat, i da ćemo se eventulno premjestiti u Art radionicu Lazareti. Jutros dok smo mi radili postavili su nam skele  i ne možemo do kraja ni vrata otvoriti. Mi smo počeli sa  našim jesensko-zimskim programom, imamo 150 ljudi koji svakodnevno dolaze u Dešu, prekoputa u Art radionici Lazareti djeca imaju balet, svi su programi počeli kao i svake godine. A nitko nas nije obavijestio o radovima niti su nam dali neku alternativu – rekla nam je voditeljica Deše Jany Hansal.
 
Danas je u Lazarete stigao i pročelnik Dinko Mirić koji nam je prvo rekao kako će udruge morati naći drugi prostor za svoj rad.
– Udruge će  jednostavno morat naći drugi prostor. Morat će ići – istaknuo je. Na naše pitanje kako članovi udruge tvrde da im je rečeno da će se sve dogovarati usput, on je dodao:

-Tko im je rekao da neće morati ići. Moramo početi bar jednu, dvije lađe. A selit će se ako to bude potrebno, a mislim da  je to potrebno dok se Lazarete ne obnove.  Nakon toga imaju nadležna tijela Grada Dubrovnika koja će rješavati pitanje sadržaja korištenja ovog objekta – naglasio je Mirić dodavši:

– Obavještavamo cijeli Grada Dubrovnik 5,6 godina da je nužno obnoviti Lazarete koje su u fazi urušavanja. Dužni smo to prema ovom spomeniku kao gradska uprava, i to ćemo i učinit. Svi korisnici prostora nažalost još uvijek imaju ključeve prostora, a Grad nema i pokušava s njima dogovoriti sve ono što Grad može i bude mogao pomoći. Moramo se dogovoriti da nam predaju ključeve kako bi mogli realizirati ovu obnovu vrijednu 29 miijuna kuna – zaključio je Mirić.

Što se tiče dolaska policije dodao je kako radnici nisu pobjegli već im je onemogućeno postavljanje skele na istočnom dijelu Lazareta.
– Naravno da se radnici neće tući – napomenuo je.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist