Grad

U PETAK STIŽE PRVI CRUISER MSC Orchestra u Gruž dovodi preko tisuću turista

MSC Armonia cruiser

Prvi ovogodišnji cruiser, MSC-ova Orchestra, stiže u Luku Gruž ovog petka, 11. lipnja, a kako doznaje DuList, njime će pristići preko tisuću putnika.

Povodom dolaska ovog cruisera Grad Dubrovnik je na operativnom koordinacijskom sastanku, kojeg je vodila zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić, okupio sve nadležne službe – od komunalnog i prometnog redarstva, Sanitata, Turističke zajednica grada Dubrovnika, Luke Dubrovnik do Lučke uprave Dubrovnik, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Postaje prometne policije Dubrovnik.

Njihovi predstavnici izvijestili su kako je sve spremno za prihvat gostiju s cruisera. Svatko je sa svoje strane odradio pripremne radnje i u koordinaciji s ostalim službama organizirani su za novu sezonu cruise ticanja kako bi, nakon više od godine dana pauze, krenula i nastavila se po ranije uspostavljenim pravilima i sukladno projektu Respect the City.

Grad Dubrovnik u prethodnom je razdoblju provodio aktivnosti i bio u stalnom kontaktu s predstavnicima CLIA-e, krovnog udruženja cruise industrije te u koordinaciji s nadležnim ministarstvima, a s ciljem reaktivacije ove grane turizma.

Gradonačelnik Mato Franković još je ranije zatražio od Nacionalnog stožera Civilne zaštite izmjenu Uredbe o zabrani uplovljavanja brodova s više od dvjesto putnika u hrvatske luke, kontinuiranim zajedničkim radom postignuti su dogovori te definirani uvjeti i protokoli kao preduvjet za uvrštavanje Dubrovnika u program kružnih putovanja.

Same brodarske kompanije propisale su i posebne protokole za svoje goste prilikom dolaska u destinaciju, a brodovi su ograničili kapacitete na oko 50 posto.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist