Aktualno

U OŠ Ston učionica na otvorenom

ston mediji3

Pročelnica Marijeta Hladilo otvorila je Info-park Osnovne škole Ston te Izložbu učenika škole od 5. do 8.  razreda u sklopu projekta prepoznavanje kulturnog krajobraza,

s ciljem njegove aktivne zaštite u izvangradskom i gradskom prostoru „Gdje je zaboravljena ježeva kućica?“.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost   u sklopu Natječaja za financiranje programa i projekata u području zaštite okoliša – za projekte obrazovnih, istraživačkih i razvojnih studija u zaštiti okoliša, odobrio je 28 500 kuna, ili 40 posto ukupnog iznosa, za ovaj projekt koji je kandidirao Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša DNŽ u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Projekt „Gdje je zaboravljena ježeva kućica?“ ima za cilj zaštitu i očuvanje kulturnog krajobraza, a osmišljen je kao kontakt grada i prirodnih elemenata u kulturnom krajobrazu, s naglaskom na obrazovanje djece i mladih.

Kao prva faza realizacije ovog Projekta, izgrađena je učionica na otvorenom, prema odabranom projektu učeničkih radova Osnovne škole Ston. Učionica je ujedno i Info-park. Inače, napravljena su i rješenja urbane opreme ostalih info-parkova na području Stona.

Na otvaranju Info-parka, organiziranog povodom prvog dana proljeća, bili su i načelnik Općine Ston Vedran Antunica, ravnatelj OŠ Ston Mirko Mamić te predstavnici županijskog upravnog odjela za zaštitu okoliša i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području DNŽ.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist