Aktualno

U OŠ Ston učionica na otvorenom

Pročelnica Marijeta Hladilo otvorila je Info-park Osnovne škole Ston te Izložbu učenika škole od 5. do 8.  razreda u sklopu projekta prepoznavanje kulturnog krajobraza,

s ciljem njegove aktivne zaštite u izvangradskom i gradskom prostoru „Gdje je zaboravljena ježeva kućica?“.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost   u sklopu Natječaja za financiranje programa i projekata u području zaštite okoliša – za projekte obrazovnih, istraživačkih i razvojnih studija u zaštiti okoliša, odobrio je 28 500 kuna, ili 40 posto ukupnog iznosa, za ovaj projekt koji je kandidirao Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša DNŽ u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Projekt „Gdje je zaboravljena ježeva kućica?“ ima za cilj zaštitu i očuvanje kulturnog krajobraza, a osmišljen je kao kontakt grada i prirodnih elemenata u kulturnom krajobrazu, s naglaskom na obrazovanje djece i mladih.

Kao prva faza realizacije ovog Projekta, izgrađena je učionica na otvorenom, prema odabranom projektu učeničkih radova Osnovne škole Ston. Učionica je ujedno i Info-park. Inače, napravljena su i rješenja urbane opreme ostalih info-parkova na području Stona.

Na otvaranju Info-parka, organiziranog povodom prvog dana proljeća, bili su i načelnik Općine Ston Vedran Antunica, ravnatelj OŠ Ston Mirko Mamić te predstavnici županijskog upravnog odjela za zaštitu okoliša i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području DNŽ.

Pročitajte još

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik osvaja medalje na natjecanju festivala Biser mora

Dulist

POZIV GRAĐANIMA Predložite lokacije za nadzor brzine!

Dulist

‘KOLIKI PROSTOR!’ ‘Miovića šuma’ svakog dana s novim vizurama, a od ‘šume’ više nema ni traga!

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija