Grad

U Novoj Mokošici za 18 mjeseci 43 stana po modelu ‘dubrovačkog POS-a’

rijeka mokosica1877

Kroz narednih 18 mjeseci u Novoj Mokošici izgradit će se 43 stana iz programa ‘dubrovačkog POS-a’, što će omogućiti Grad Dubrovnik u suradnji s Vladom Republike Hrvatske.

Naime, Grad Dubrovnik dobio je mogućnost da za 38 milijuna kuna postane vlasnik ovih stanova te još 63 parkirnih mjesta.

-Grad Dubrovnik je u dogovoru s Vladom RH odlučio kupiti ove stanove te ih iskoristiti za realizaciju POS-ovih stanova. Istovremeno, započela je i izrada idejnog projekta za tri zgrade u Solitudu, gdje bi, u 120 stanova, također trebale biti smještene mlade dubrovačke obitelji.

Kako je i obećao u izbornoj kampanji, gradonačelnik Mato Franković upravo je stambeno zbrinjavanje mladih dubrovačkih obitelji, uz rješenje vodoopskrbe i kanalizacijskog sustava za sve domove na području Grada, jedan od najvećih projekata nove gradske uprave. Zamišljeno je da mladi parovi žive u stanovima 10 godina i za to plaćaju najamninu od 1500 kuna. Protekom 10 godina, obiteljima će biti ponuđeno da otkupe stanove po cijeni od 1300 eura za metar kvadratni s time da im se plaćena najamnina uračuna u cijenu – navode iz Grada Dubrovnika.

Osim Nove Mokošice koja će sa svoja 43 stana biti najranije završena te Solituda, po završetku gradnje ovih stanova planira se i gradnja iz istog programa i po istom modelu, a na području Pobrežja.

Inače, Grad Dubrovnik će uskoro početi s izradom pravilnika i pokretanjem natječaja za dodjelu ova 43 stana u Novoj Mokošici.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović