Kultura

U MALE BRAĆE Koncert DSO-a pod ravnanjem Antuna Poljanića

dso 1

Dubrovačka glazbena jesen nastavlja se koncertom u četvrtak 3. listopada kada će Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnati maestro Antun Poljanić, a kao solist nastupiti mladi oboist Noah Rudd. Koncert će se održati u crkvi Male braće s početkom u 20.30 sati.

Na programu koncerta je Sibeliusov Impromptu za gudače, potom će publika imati priliku čuti Haydnov Koncert za obou u kojem kao solist nastupa Noah Rudd, a koncert će zaključiti Mozartova Simfonija br. 33 u B-duru.

Antun Poljanić rođen je u Dubrovniku. Studij dirigiranja započeo je u Ljubljani, a nastavio u Sarajevu i Grazu. Poslijediplomski studij završio je na poznatom konzervatoriju N. A. Rimsky Korsakov u Petrogradu kod profesora Aleksandra Dmitrijeva. Godine 1996. odlazi na Novi Zeland te dvije godine poslije postaje glazbenim direktorom Auckland Youth Orchestra s kojim će kasnije nastupati diljem Amerike i Europe. Dodijeljena mu je nagrada “Kirk Burnard and Brown” za doprinos glazbenom obrazovanju Novog Zelanda. A, jedan od mnogih mladih glazbenika kojima je Poljanić dao podršku i s kojim je radio kroz orkestar mladih glazbenika, svakako je oboist Noah Rudd, kojem je, između ostalih, dodijeljena nagrada George Hopkins Prize za najboljeg studenta. Ove godine primljen je u Sinfonia Smith Square’s orchestra u Londonu, a koji svake godine okuplja 34 nova mlada glazbenika s obećavajućom karijerom.

Banner 300x250 DU 1

Foto: DSO

Pročitajte još

DRŽIĆEV ‘ARKULIN’ Premijera u petak

Dulist

70. GODINA MATICE HRVATSKE U Dubrovniku se predstavlja slikovnica o Baby Lasagni i mačku Stipi

Dulist

Beethoven u Kneževu dvoru, veliki pljesak za naše glazbenike

Dulist