Kultura

U FLORI ‘Walking on Eggshells’ Kristine Marić

flora izlozba 2

Još jedna ovoljetna izložba je otvorena u Galeriji Flora i to ovoga puta multimedijalne umjetnice Kristine Marić. Naziv je ‘Walking on Eggshells’, a traje do nedjelje, 15. rujna kada će autorica izvesti performance u 19 sati.
-Izložba se otvara u dogovoreno vrijeme, kontekst je sasvim vjerodostojan, pod je prekriven jajima, a s obje strane ima dovoljno prostora da posjetitelji mogu tuda prolaziti; proizvodi prirode, jaja, izgledaju zaista stvarno, a onda nastupa okrutnost. Jer dugo, zbilja dugo, ne događa se ama baš ništa… ‘Walking on Eggshells’ Kristine Marić počiva na hrabrom i produktivnom pristupu stvaranju. Riječ je o neprekidnoj razmjeni, neumornom kretanju naprijed i natrag – istaknula je Mika Hannula u popratnom tekstu.
Kristina Marić je multimedijalna umjetnica. Rođena je 1990. u Đakovu. Diplomirala je 2015. na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, na Odsjeku za likovnu umjetnost, danas Akademiji za umjetnost i kulturu. Aktivno izlaže na izložbama i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu (Zagreb, Split, Beč, Rim, Göteborg, Budimpešta, Sarajevo, Beograd i dr.). Boravila je na umjetničkim rezidencijama u Mađarskoj, Litvi i Austriji. Dobitnica je više nagrada.

flora izlozba 1 1

Foto: FLORA/Facebook

Pročitajte još

Nova kazališna sezona donosi ‘Arkulina’, ali i monodramu prema Paljetkovim pjesmama

Dulist

‘PRAVA CRVENA HRVATSKA I PRAVAŠI’ Predstavljanje novih izdanja u HAZU

Dulist

SJAJNE ‘RAGUSE’ I GITARISSIMO’ KOJI ODUZIMA DAH Zaključen drugi vikend Epidaurus Cavtat Festivala

Dulist