Aktualno

U Domu za starije Dubrovnik predavanje uz Svjetski dan zdravlja

Na današnji Svjetski dan zdravlja u Domu za starije osobe Dubrovnik predavanje na temu ‘Oralno zdravlje treće životne dobi – gerontostomatologija’ održala je doktorica dentalne medicine Anita Bonačić Obradović.

– S godinama se javljaju promjene u usnoj šupljini, kao što su gubitak zubi, propadanja osjetilnih stanica jezika, uslijed čega se sve manje osjeća okus hrane te smanjeno lučenje sline – istaknula je u razgovoru s korisnicama Doma doktorica Bonačić Obradović i uz ostalo objasnila razloge zbog kojih zubi tijekom starenja postaju žuto sivkaste boje, te kako se u parodontu smanjuje nastajanje kolagena.

Svjetska zdravstvena organizacija upravo na ovogodišnji Svjetski dan zdravlja obilježava 75. godišnjicu postojanja. Slogan ‘Zdravlje za sve’ odabran je kako bi se skrenula pozornost na zdravlje kao osnovno ljudsko pravo, a što podrazumijeva da svatko ima pristup zdravstvenim uslugama koje treba, kada treba i gdje ih treba, bez financijskih poteškoća.

Foto: Dom za starije osobe Dubrovnik

Pročitajte još

MOGUĆ PAD CIJENA NEKRETNINA Zbog visokih kamata i nedostupnih cijena

Dulist

PROGNOZA ACCUWEATHERA Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist

[FOTO] Skoro 30 vatrogasaca sudjelovalo u vježbi na Donjem Brgatu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija