Crna kronika

U BMW-u našli 40 kila “trave”

policija marihuana

Policija je na Graničnom prijelazu Karasovići, u automobilu BMW, zagrebačkih registracija, pronašla više od 40 kilograma marihuane.

Zapljena se dogodila 22. studenog oko 20.30 sati kad je 35-godišnji vozač pristupio graničnoj kontroli s namjerom ulaska u Hrvatsku. Prilikom redovne granične kontrole policajci i djelatnici carine su izdvojili za pregled ovo vozilo, te su uočene preinake u prtljažniku. Tada je pronađen sumnjivi paket. Otvaranjem omota i uzimanjem uzorka utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi tipa marihuana.

Rečeno je to na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su nazočili Hrvoje Neusidl, voditelj Odsjeka za droge u PU DN, Vedrana Starić, pomoćnica pročelnika Carinarnice Ploče, Pero Matić, načelnik PP Gruda te glasnogovornica Policijske uprave Marija Gjenero.

Zbog sumnje u krijumčarenje droga 35-godišnji vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na istraživanje, a o svemu je obaviješteno i nadležno Državno odvjetništvo.

Detaljnim pregledom vozila pronađeno je ukupno 100 paketa u ukupno 40,694 kg marihuane, čija je tržišna vrijednost oko 600 tisuća kuna, no u uličnoj preprodaji ova bi količina dostigla i cijenu od dva milijuna kuna.

Kako je istaknuo Neusidl ova je zapljena još jedna u nizu većih zapljena opojnih droga na Karasovićima, što je rezultat uspješne suradnje policije i carine. Samo tijekom 2012. godine policija je na ovom graničnom prijelazu zabilježila 10-ak većih zapljena droge, te je zaplijenjeno ukupno više od 236 kilograma marihuane, 21 kilogram hašiša, te više od 24 kilograma heroina, što je ujedno jedna od najvećih zapljena ove droge u našoj Županiji.
 

Pročitajte još

PONEDJELJAK NA CESTAMA U tri prometne nesreće teško ozlijeđene četiri osobe

Dulist

PROMETNA NESREĆA Sudar automobila i motocikla, ima ozlijeđenih

Dulist

PRVO PRIJETIO PA PROVEO U DJELO Izudarao muškarca zbog nesuglasica u prometu

Dulist