Aktualno

Tužiteljstvo će se žaliti Vrhovnom sudu

Tužiteljstvo će se žaliti Vrhovnom sudu

Reakcije na presudu u aferi Vrtovi sunca se nastavljaju pa Tužiteljstvo najavljuje žalbu Vrhovnom sudu, dok odvjetnik Ante Madunić za Jutarnji listi ističe da je riječ o kompromisnoj presudi jer Sudsko vijeće nije bilo sigurno u svoju odluku.

 
U presudi Županijskog suda u Zagrebu se navodi kako je treće-krivljeni Ivo Besjedica kao službena osoba s ciljem da drugom pribavi znatnu imovinsku korist prekoračio granice svoje ovlasti. Kaznenim djelom pribavljena je znatna imovinska korist, a peto-okrivljeni Pero Vićan s namjerom je potaknuo da kao službena osoba s ciljem da drugom pribavi znatnu imovinsku korist prekoračio granice svoje ovlasti.

(Presudu u cijelosti pročitajte u prilogu ispod teksta)
 
U velikom tekstu na portalu jutarnji.hr navodi se kako će se Tužiteljstvo žaliti Vrhovnom sudu, čak i na osuđujući dio presude Miloglavu i Kraljima, dok njihova obrana ističe da je sud došao do "jedine moguće odluke".
Odvjetnik Ante Madunić koji je branio ovom odlukom nepravomoćno osuđenog Iva Besjedicu za jutarnji.hr tvrdi da je njegovom klijentu, osuđujućom presudom zbog postupaka koji su devedesetih godina radili na mnogim sudovima, karijera nakon 30 godina rušena do kraja.
-Ako bi se ovakva odluka potvrdila na Vrhovnom sudu otvorila bi se Pandorina kutija i niti jedan sudac ne bi bio siguran da se protiv njega neće kad tad voditi postupak zbog odluka koje donosio – kazao je Madunić za Jutarnji list, dodavši da iz kazne zaključuje da ni ovo vijeće nije bilo sigurno u svoju odluku pa je donijelo kompromisnu presudu.
 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist