Aktualno

Tužiteljstvo će se žaliti Vrhovnom sudu

Reakcije na presudu u aferi Vrtovi sunca se nastavljaju pa Tužiteljstvo najavljuje žalbu Vrhovnom sudu, dok odvjetnik Ante Madunić za Jutarnji listi ističe da je riječ o kompromisnoj presudi jer Sudsko vijeće nije bilo sigurno u svoju odluku.

 
U presudi Županijskog suda u Zagrebu se navodi kako je treće-krivljeni Ivo Besjedica kao službena osoba s ciljem da drugom pribavi znatnu imovinsku korist prekoračio granice svoje ovlasti. Kaznenim djelom pribavljena je znatna imovinska korist, a peto-okrivljeni Pero Vićan s namjerom je potaknuo da kao službena osoba s ciljem da drugom pribavi znatnu imovinsku korist prekoračio granice svoje ovlasti.

(Presudu u cijelosti pročitajte u prilogu ispod teksta)
 
U velikom tekstu na portalu jutarnji.hr navodi se kako će se Tužiteljstvo žaliti Vrhovnom sudu, čak i na osuđujući dio presude Miloglavu i Kraljima, dok njihova obrana ističe da je sud došao do "jedine moguće odluke".
Odvjetnik Ante Madunić koji je branio ovom odlukom nepravomoćno osuđenog Iva Besjedicu za jutarnji.hr tvrdi da je njegovom klijentu, osuđujućom presudom zbog postupaka koji su devedesetih godina radili na mnogim sudovima, karijera nakon 30 godina rušena do kraja.
-Ako bi se ovakva odluka potvrdila na Vrhovnom sudu otvorila bi se Pandorina kutija i niti jedan sudac ne bi bio siguran da se protiv njega neće kad tad voditi postupak zbog odluka koje donosio – kazao je Madunić za Jutarnji list, dodavši da iz kazne zaključuje da ni ovo vijeće nije bilo sigurno u svoju odluku pa je donijelo kompromisnu presudu.
 

Pročitajte još

PROGNOZA ACCUWEATHERA Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist

[FOTO] Skoro 30 vatrogasaca sudjelovalo u vježbi na Donjem Brgatu

Dulist

Promocija ljepota Hrvatske i Dubrovnika kroz Vlogfest

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija