Crna kronika

Turistima na ulazu u Grad prodavali ampule za šlag s plinom

Turistima na ulazu u Grad prodavali ampule za šlag s plinom

Trojica hrvatskih državljana na ulazu u povijesnu jezgru strancima su prodavali N2O ampule za šlag s dozerima i balonima koji konzumiranjem udisanjem djeluju kao opojna sredstva.

Muškarce u dobi od 50, 40 i 33 godine zatekli su tijekom prodaje policijski službenici u subotu 25. rujna nakon prethodno zaprimljene dojave građana.

Kako navode iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, iako se radi o zakonom dozvoljenim sredstvima, njihovim konzumiranjem na opisani način dolazi do djelovanja sličnom djelovanju droga uslijed čega dolazi do različitih oblika zakonom zabranjenih ponašanja. Upravo iz tog razloga, odnosno radi zaštite opće sigurnosti i sprječavanja protupravnih ponašanja, sukladno članku 59. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, pronađene ampule su uz potvrdu oduzete, njih ukupno 480, kao i 20 mini dozera.
Osim toga, ova Policijska uprava je o navedenom dopisom izvijestila Državni inspektorat i nadležni komunalni odjel Grada Dubrovnika sa zamolbom da poduzmu mjere iz svoje nadležnosti, odnosno sankcioniraju nedozvoljenu prodaju na javnim gradskim površinama.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist