Vaše vijesti

Tradicionalna Stonska noć

Tradicionalna Stonska noć

Tradicionalna kulturno – zabavna manifestacija Stonska noć održana je tradicionalno i ove godine u organizaciji Društva Stonjana. Kao u svake, tako i ove godine okupili su se mnogobrojni Stonjani, koji žive u Stonu i izvan njega.

Uz prigodni program, bogatu večeru, pjesmu i ples zabavili su se do zore. Program je započeo otvaranjem Stonske noći uz sudjelovanje stonskog kneza, glumaca, fanfara i neizostavne Himne slobodi, a nastavljen je recitacijom pjesme o Stonu napisane za ovu prigodu po pjesniku Maru Jeriniću, te pjevanjem Pjesme Stonu napisane i uglazbljene po Mariju Nardelliju. Cijelu večer je svirao glazbeni sastav, a sudjelovala je i Klapa Stonke. Tijekom večeri prikazan je kratki film o Stonu autora Tonka Jovića.

Sudionici su sa zajedničkog druženja uputili apel načelniku Općine Ston za bolje uređenje Stona te istakli dva prioriteta:

  • od Županijske uprave za ceste zatražiti zaštitu i uređenje kupališta Ponta u Stonu, koje je jedino stonsko kupalište dostupno starijima i malo djeci. Sve u sklopu prolaza postojeće i buduće ceste Ston – Broce.
  • od Hrvatskih cesta zatražiti hitno uređenje skretanja s državne (Pelješke) ceste u staru jezgru Stona i u naselje Supavo, uključujući nogostupe i autobusno stajalište. Sve kako bi se osigurali pješaci i vozači, a prostor kroz koji prolaze tisuće automobila i turista, uljudi.
Svi prisutni su izrazili zadovoljstvo ugodnim druženjem uz želju da se okupe i sljedeće godine. Stonsku noć organiziralo je Društvo Stonjana, a pomogli su općina Ston, Kantun, Viva, Placa, Kaštio, Stagnum, Bakus, Maestral, Bota, Koruna, Liberty, P.Z. Stović i Društvo Dubrovčana iz Zagreba.

 

Pročitajte još

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist