DuList IN

TRADICIJA DUGA DVA DESETLJEĆA Svečano otvoren Dubrovački karnevo, maškare zavladale Gradom!

005dubrovacki karnevo svecano otvorenje

Svečano je otvoren još jedan Dubrovački karnevo!

Tradicija maškaravanja u Dubrovniku seže daleko u prošlost, a Dubrovnik njeguje svoje običaje upravo kroz Dubrovački karnevo. Tradicionalna manifestacija u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika ove godine slavi svoj jubilarni, dvadeseti rođendan!

Podsjetimo, ovogodišnji program započeo je već u ponedjeljak radionicom izrade karnevalskih maski udruge Dart i Galerije Artur u Lazaretima. Od tada se održao i maškarani koncert za zaljubljene Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Kazalištu Marina Držića.

Nešto prije podne Revijom karnevalskih kostima ‘Prinčipesin đir kroz godišta od veljuna’ započeo je subotnji program ovogodišnjeg Dubrovačkog karnevala. U podne se održao i tradicionalni Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkih makarula. Pobjedu su odnijeli učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

Osim na karnevalskoj pozornici koja je ove godine smještena pred Katedralom, programi Dubrovačkog karnevala 2020. održavat će se u Lazaretima, Klubu mladih Orlando, Kazalištu Marina Držića, Luži, Osnovnoj školi Mokošica, Gradskoj kavani, Hotelu Petka i Culture Clubu Revelin.

Uskoro donosimo cijelu fotogaleriju!

Pročitajte još

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist