DuList IN

Tombula dvojici sretnika!

Tombula dvojici sretnika!

Ispred Palače Sponza u popodnevnim je satima održana tradicionalna humanitarna tombula, koja je i ove godine bila vrlo zabavna, ali i napeta i sadržajna.

Da su Dubrovčani „zagrizli“ za ovogodišnju tombulu pokazala je već gužva pred stolom za prodaju kartela pred samu igru. Sav zarađen iznos od prodanih kartela bit će doniran udruzi „Feniks“ za zaštitu djece, mladih i obitelji.

Već nakon nekoliko minuta prijavljena je tercina, a sretna dobitnica 500 kuna, Zrinka Krnetić na svojoj karteli imala je, pomalo nevjerojatno, sva prva tri broja.

– Broj, broj! – izvikivao je dalje voditelj tombule Gordan Prišlić Vjeverica, izvlačeći „mulca“, „judu“, „papina muda“, „ženske noge“…

Dobitnika činkvine nije trebalo dugo čekati, a nagradu od tisuću kuna odnio je Petar Kordić.

Salvama naranača, jogurata i jaja mlađi građani nastojali su pogoditi "hostese" Šekija i Piculu, zadužene za otkrivanje izvučenih brojeva na velikoj karteli na Luži. Od projektila ih je spašavala incerada, pa je i draž gađanja uskoro opala, a cijelu akciju aktivno su pratile jake snage „Čistoće“.

– Evo ga na! Vadim ga, gledam ga! Broj, broj… Znam što će te mi reći! Hvala na pažnji! Broj osam! – viknuo je Vjeverica, a okupljeni građani su mu spremno odgovorili „Nos ti po..an!“.

Najnapetiji trenutak bio je istodobni prijavak dvojice dobitnika tombule. Mihael Majstorović i Vedran Šerbu, nakon kontrole obje kartele, proglašeni su pobjednicima, pa je tako i iznos tombule od tri tisuće kuna podjeljen.

Humanitarnu tombulu organizirali su Grad Dubrovnik i Turistička zajednica.

Pročitajte još

Ne propustite gastro razgovor sa chefom Melkiorom Bašićem!

Dulist

FOTOGALERIJA Proveli smo s vama sunčan dan na Stradunu

Dulist

VUKINA FOTOPRIČA – LAOS Znanje engleskog im je ravno nuli, ali ljubaznost čista petica

Dulist