Grad

TKO SE LAŽNO REKLAMIRA? Niču nelegalni hosteli po Dubrovniku

TKO SE LAŽNO REKLAMIRA? Niču nelegalni hosteli po Dubrovniku

Dubrovnik je u zadnje dvije godine od jednog registriranog hostela došao na njih sedam pa bi se dalo zaključiti kako će se trend rasta ove vrste smještaja nastaviti i u sezonama koje dolaze.

Hosteli su inače uglavnom namijenjeni za smještaj mlađe populacije turista zbog prihvaljivih cijena. Ipak, njihov udio u noćenjima danas je u Dubrovniku zanemariv budući da ta brojka čini tek 0,7 posto.

No, kad u specijalizirane internetske tražilice upišete ‘hosteli u Dubrovniku’ ‘iskočit’ će vam puno veći broj njih nego ih je registrirano. Naime, registriranih i kategoriziranih hostela u Dubrovniku je sedam, što nam je potvrđeno, odnosno njihov popis dostavljen nam je iz Turističke zajednice grada Dubrovnika. No, ukoliko se ‘prošetate’ tražilicama u potrazi za hostelskim smještajem doći ćete do puno većeg broja hostela, koji to očito nisu, ali se takvima reklamiraju i pokušavaju pod tim pojmom prodati. Jer nisu registrirani ni kategorizirani u toj vrsti smještaja pa samim tim ni evidentirani u Turističkoj zajednici kao hosteli već u kategoriji privatnog smještaja. Ovakav trend prisutan je zadnjih nekoliko godina na cijeloj hrvatskoj obali, ponajprije u Splitu, ali i u Puli, Dubrovniku… o čemu svjedoče i novinski članci, a potvrdio nam je i glavni drektor Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza Tihomir Plejić.

 

Šire o ovoj temi pročitajte u novom broju DuLista, koji je u prodaji od 9. rujna.

 

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist