Grad

TKO SE LAŽNO REKLAMIRA? Niču nelegalni hosteli po Dubrovniku

Dubrovnik je u zadnje dvije godine od jednog registriranog hostela došao na njih sedam pa bi se dalo zaključiti kako će se trend rasta ove vrste smještaja nastaviti i u sezonama koje dolaze.

Hosteli su inače uglavnom namijenjeni za smještaj mlađe populacije turista zbog prihvaljivih cijena. Ipak, njihov udio u noćenjima danas je u Dubrovniku zanemariv budući da ta brojka čini tek 0,7 posto.

No, kad u specijalizirane internetske tražilice upišete ‘hosteli u Dubrovniku’ ‘iskočit’ će vam puno veći broj njih nego ih je registrirano. Naime, registriranih i kategoriziranih hostela u Dubrovniku je sedam, što nam je potvrđeno, odnosno njihov popis dostavljen nam je iz Turističke zajednice grada Dubrovnika. No, ukoliko se ‘prošetate’ tražilicama u potrazi za hostelskim smještajem doći ćete do puno većeg broja hostela, koji to očito nisu, ali se takvima reklamiraju i pokušavaju pod tim pojmom prodati. Jer nisu registrirani ni kategorizirani u toj vrsti smještaja pa samim tim ni evidentirani u Turističkoj zajednici kao hosteli već u kategoriji privatnog smještaja. Ovakav trend prisutan je zadnjih nekoliko godina na cijeloj hrvatskoj obali, ponajprije u Splitu, ali i u Puli, Dubrovniku… o čemu svjedoče i novinski članci, a potvrdio nam je i glavni drektor Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza Tihomir Plejić.

 

Šire o ovoj temi pročitajte u novom broju DuLista, koji je u prodaji od 9. rujna.

 

Pročitajte još

Marija Radonić i Crveni križ dobitnici priznanja Povjerenstva osoba s invaliditetom

Dulist

Napustila nas je ravnateljica Gimnazije Dubrovnik, Katica Radović

Dulist

Dubrovnik na 3,5 milijuna noćenja do kraja studenog

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija