Crna kronika

Tjedni rekorder 33-godišnjak s 2,43 promila

MUP Policija alkotest

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko- neretvanske zabilježeno je 10 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a dvije lakše ozlijeđene.

Najveća koncentracija alkohola od 2,43 promila izmjerena je 33-godišnjaku koji je upravljao automobilom dubrovačkih registracija, a zaustavljen je subotu, oko 00.45 sati u Srebrenom. Tom prilikom vozač je fizički napao policijske službenike te im verbalno prijetio, a prilikom boravka u prostoriji za zadržavanje pričinio manja oštećenja zbog čega je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.
Uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira 33-godišnji vozač je doveden na Prekršajni sud u Dubrovniku.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 9. veljače oko 1 sat, teže je ozlijeđen 29-godišnjak. On se osobnim vozilom splitskih registarskih oznaka kretao državnom cestom D-8 kada je dolaskom do predjela Orsula izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku i vozilom udario u brdo nakon čega se vozilo prevrnulo na krov. Nakon ukazane liječničke pomoći vozač je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Pročitajte još

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist

Vozio po Lastovu alkoholiziran i pod utjecajem droga

Dulist