Crna kronika

TJEDAN NA CESTAMA 19-godišnjak se odbio testirati na droge, dobio 1.320 eura kazne!

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena, dok su s materijalnom štetom zabilježene četiri prometne nesreće

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 479 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. ‘četiri ubojice u prometu’ te su tako 273 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 40 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 16 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 18 osoba.

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 38 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 20 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Lastovu

Najveća koncentracija alkohola od 1,46 promila izmjerena je 40-godišnjaku koji je, u ranim jutarnjim satima u nedjelju, 29. siječnja, prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka u mjestu Ubli izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.210 eura.

Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna u iznosu od 1.320 eura izrečena je 19-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji, prilikom prometne kontrole u ranim jutarnjim satima, 28. siječnja, na Obali Stjepana Radića, nije postupio po naredbi policijskog službenika te se odbio podvrgnuti testiranju na prisutnost opojnih droga, a odbio je i liječničku analizu krvi i urina.

Vozač je prekršajno sankcioniran gore spomenutom novčanom kaznom te mu je određena tromjesečna zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Pročitajte još

Zadržao dnevni promet butige za sebe, u špag pospremio više 76 tisuća eura

Dulist

Auto koji je sletio na pelješkom pristaništu već je drugi u sedam mjeseci

Dulist

KOBNO POGREŠNO SKRETANJE Vozač (47) mislio da vozi pristupnom cestom prema Pelješkom mostu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija