Zanimljivosti

TESA, MARA, ISABELLA, JOSIP, ANTUN I LOVRO Oni su Linđovo blago koje je otvorilo Pelješki most!

peljeski most otvorenje uzvanici 6

Početak vatrometa na svečanom otvorenju Pelješkog mosta započeo je pritiskanjem crvene puce, a za taj trenutak bila su zaslužna djeca Linđovog blaga. Možemo slobodno reći da su mali Linđovci – otvorili most.

To su Tesa Računica, Mara Mikulandra, Isabella Gončin, Josip Dodig, Antun Pleština i Lovro Kalinić.

-Odluka je bila da djeca budu zaslužna za taj trenutak. Mislim da u tome ima puno simbolike. Sretni smo i ponosni što su to bila naša djeca iz programa Linđovo blago. To je još jedan način kojim je Linđo dao svoj doprinos na otvorenju Pelješkog mosta – rekao je ravnatelj FA Linđo Vlaho Kljunak. Djeca su tek dan prije otkrila o kakvom se ‘zadatku’ radi, no iako je bio zahtjevan, oni su ga odradili kako treba!

-Djeca su došla dan prije u Kazalište Marina Držića gdje je bila prova Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Linđovog lijeričara. Susreli su se s gosparom Krešimirom Dolenčićem i on im je objasnio o čemu se radi i kako će sve izgledati. Bili su već tada uzbuđeni i nestrpljivi. Kad su došli na most, prije svečanog otvorenja, sve im je bilo zanimljivo. Čak su išli s mobitelima i slikavali se s raznim ljudima iz javnog života. To je za njih bio veliki doživljaj i nezaboravno iskustvo. Bili su super i ponosni smo na njih – naglasio je Kljunak.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist