Aktualno

TATJANA DRAGOVIĆ IMA KUĆU U DUBROVNIKU Evo kako ju je mudro ‘zaštitila’

Bivši tenisač Goran Ivanišević (52) podigao je buru kad je sredinom listopada obavijestio javnost da od bivše supruge, nekadašnje manekenke Tatjane Dragović (45), traži novac koji je zaradio prije i tijekom njihova braka. U sudskoj bitki su i zbog atraktivne imovine. Iz dana u dan cure novi detalji, pišu 24 sata.

Tatjana, naime, ima i kuću u Dubrovniku. Iz Konavala je inače njezin partner Vlaho Arbulić (33), s kojim ima kćer Lucu.

U dubrovačkoj Ulici Bernarda Shawa, u blizini Staroga grada, smještena je prekrasna dvojna kuća u zelenilu. Parcela je površine veće od tisuću četvornih metara, a prema službenim zemljišnoknjižnim podacima, riječ je o dvije stambene zgrade i još jednom pomoćnom objektu okruženima dvorištem sa zelenilom.

Od prije šest godina ta nekretnina pripada Tatjani Dragović. Bivša supruga Ivaniševića kupila ju je od tvrtke Adriatik iz Dubrovnika. Riječ je o dvije službeno odvojene parcele koje čine jedinstvenu cjelinu.

Tatjana je s tom nekretninom izvela isti manevar kao i s luksuznim stanom u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu. Prepisala ju je na kćer Amber Mariju Ivanišević (20), ima pravo korištenja nekretnine, a u slučaju sporova, pravo vlasništva nosi njezina sestra Ivona Dragović, koja je prijavljena u Dubaiju.

Stan od 210 kvadrata u Dalmatinskoj ostao je njoj nakon razvoda s Ivaniševićem, a on sad potražuje dio te nekretnine, pa je jasno zašto ga je pokušala zaštititi. No 2017. godine, kad je kupljena kuća u Dubrovniku, već je bila u vezi s Vlahom Arbulićem i ta nekretnina nema veze s Ivaniševićem.

Sestra Ivona Dragović prvo je u rujnu prošle godine upisala pravo prvenstva vlasništva nad dubrovačkom nekretninom. Razlog? Sa sestrom je potpisala ugovor o pozajmici čak dva milijuna eura.

Ako bi netko probao ovršiti nekretninu ili kupiti, Ivona ima prvenstvo i tako je nekretnina “zaštićena”. Ivona je upisala na isti način i pozajmicu Tatjani na stan u Dalmatinskoj, ali tamo se radi o 1,5 milijuna eura, što znači da je Dragović prije godinu dana uzela od sestre 3,5 milijuna eura pozajmica koje mora vratiti do 2030. godine.

Nakon ugovora o zajmu, Tatjana je prepisala cijelu nekretninu na kćer Amber Mariju Ivanišević. Ali kao i sa stanom u Dalmatinskoj, u taj ugovor je uglavljeno da Tatjana ima pravo “plodouživanja”, odnosno korištenja nekretnine. Za razliku od Tatjane, sestra Ivona poprilično je samozatajna. Društvene mreže ograničila je samo za najbliže ljude, a s poznatijom se sestrom u medijima pojavila 2010. na projekciji filma “Invictus” u Dubrovniku. Na Ivoninoj adresi u Dubaiju nalazi se luksuzni stambeni toranj i niz zgrada. Inače, Tatjana Dragović je 2020. u Zagrebu otvorila beauty concept store, odnosno trgovinu koja nudi ekskluzivne kozmetičke proizvode koji se do tada nisu mogli nabaviti u Hrvatskoj. Nakon Dežmanove ulice, otvorila je poslovnicu ove godine i u centru Beograda.

Njezina trgovina u vlasništvu je tvrtke Cotu Coga d.o.o., a iz poslovnih knjiga vidi se da je kao direktor upisan Vlaho Arbulić. Tvrtka je 2020. imala prihode nešto veće od 213.000 eura, a dobit prije oporezivanja bila je oko 2000 eura.

Godinu nakon toga ukupni prihodi su bili oko 518.000 eura, a dobit prije oporezivanja gotovo 114.000 eura. Za 2022. godinu ukupni prihod je porastao na više od 703.000 eura, dok je dobit prije oporezivanja bila nešto manje od 5300 eura. Tatjana je sebe predstavila kao osnivačicu trgovina, a navela je i da je najuspješniji hrvatski model svih vremena te jedna od najutjecajnijih ljudi u Hrvatskoj na području mode i ljepote.

Pročitajte još

IVICA KIPRE O SV. NIKOLI I OBIČAJIMA Danas su pokloni sve veći, a srca su sve praznija

Dulist

PROGNOZA ZA SUTRA U Konavlima moguća susnježica

Dulist

UZ DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA Otvorena izložba o školskom brodu ‘Jadran’

Dulist