Grad

SVJETSKI DAN ALZHEIMERA Otvorene nove prostorije udruge DUSAB

Udruga skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija – DUSAB otvorila je danas u podne u staroj zgradi Atlantske plovidbe svoje prostorije u kojima će ubuduće djelovati.

Na otvaranju su nazočili članovi udruge, njegovatelji i članovi obitelji oboljelih, prijatelji udruge te predstavnici javnog života grada i županije. Na otvaranju su govorili predsjednik udruge Pero kalinić te dopredsjednica Farida Beba Pažin.

Podsjetimo, DUSAB je osnovan u lipnju 2014. godine, a u gotovo rekordnom roku od tek godine dana uspješno su uspostavili telefonski savjetodavni servis, održavali tjedna druženja u GK Montovjerna (DUSAB Klub) i javne prezentacije te konačno dobili i uredili prostorije, u kojima će se skrbnici moći okupiti na jednom mjestu, družiti bez bolesnika, odahnuti od svakodnevnice.

Glavni cilj udruge jest proširiti znanje o Alzheimeru i ostalim demencijama te naučiti skrbnike kako još bolje skrbiti o bolesnicima, ali i o sebi. Kao iduće korake iz DUSAB-a, između ostalog, planiraju kućnu pomoć uz obrazovane njegovateljice, psihologe, radne terapeute i fizioterapeute te uspostavu cjelodnevne skrbi o bolesnicima.

Procjena je kako na jugu Hrvatske ima oko 2300 oboljelih.

Pročitajte još

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija