Grad

SVJETSKI DAN ALZHEIMERA Otvorene nove prostorije udruge DUSAB

SVJETSKI DAN ALZHEIMERA Otvorene nove prostorije udruge DUSAB

Udruga skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija – DUSAB otvorila je danas u podne u staroj zgradi Atlantske plovidbe svoje prostorije u kojima će ubuduće djelovati.

Na otvaranju su nazočili članovi udruge, njegovatelji i članovi obitelji oboljelih, prijatelji udruge te predstavnici javnog života grada i županije. Na otvaranju su govorili predsjednik udruge Pero kalinić te dopredsjednica Farida Beba Pažin.

Podsjetimo, DUSAB je osnovan u lipnju 2014. godine, a u gotovo rekordnom roku od tek godine dana uspješno su uspostavili telefonski savjetodavni servis, održavali tjedna druženja u GK Montovjerna (DUSAB Klub) i javne prezentacije te konačno dobili i uredili prostorije, u kojima će se skrbnici moći okupiti na jednom mjestu, družiti bez bolesnika, odahnuti od svakodnevnice.

Glavni cilj udruge jest proširiti znanje o Alzheimeru i ostalim demencijama te naučiti skrbnike kako još bolje skrbiti o bolesnicima, ali i o sebi. Kao iduće korake iz DUSAB-a, između ostalog, planiraju kućnu pomoć uz obrazovane njegovateljice, psihologe, radne terapeute i fizioterapeute te uspostavu cjelodnevne skrbi o bolesnicima.

Procjena je kako na jugu Hrvatske ima oko 2300 oboljelih.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist