Aktualno

Svečano otvoren treći Dubrovnik EXPO!

U Studentskom domu Dubrovnik, svečano je otvoren Dubrovnik EXPO 23, centralni događaj međusektorske suradnje u području obrazovanja. Riječ je o događaju koji organizira Centar za karijere mladih već treći put te na jednom mjestu okuplja obrazovne institucije, centre izvrsnosti, gospodarstvenike, europske institucije i nadležna ministarstva. EXPO Dubrovnik 23 predstavlja priliku za razmjenu znanja i iskustava između različitih sektora i institucija, promicanje obrazovanja te poticanje inovacija i suradnje.

Organizator Dubrovnik EXPO 23 i predsjednik Centra za karijere mladih Dubrovnik, Marko Žmirak poželio je dobrodošlicu svim prisutnima te naglasio važnost ovakvog događaja za oblikovanje bolje budućnosti mladih.

-Dubrovnik EXPO okuplja, umrežava i gradi bolje društvo utemeljeno na europskim vrijednostima te za cilj ima postati jedan od najvažnijih događaja, ne samo za grad Dubrovnik, već i za čitavu regiju. Obrazovanje kao najveća vrijednost temelj je našeg društva te s ponosom mogu reći da smo danas okupili visokoobrazovne institucije, više od 70 srednjih škola, 15 centara kompetentnosti te preko 40 partnera iz gospodarstva i institucija. Hvala svim partnerima i sponzorima koji su nam omogućili da kreiramo događaj na krajnjem jugu koji pruža informacije i jednake prilike za sve – rekao je .

Prigodnim riječima obratila se i Državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, Iva Ivanković:

-Ministarstvo podržava i uvijek će podržavati ovakve događaje koji su na tragu razvoja znanja, vještina i stavova, svega onoga što u suvremenom društvu treba, a to su kompetencije. Na tom tragu i samo ministarstvo ulaze značajne napore i značajna sredstva, okvirno preko 2 milijarde eura osigurano je u cjelokupnoj vertikali odgoja i obrazovanja od ranog i predškolskog osnovnog obrazovanja, srednjeg obrazovanja, pa sve do visokog. Ono što je možda za ovaj skup važno reći, to je da smo ove godine imenovali 26 Regionalnih centara kompetentnosti koji su upravo na tragu razvoja vještina značajan iskorak u našoj vertikali i koja se onda kasnije prelijeva na visoko obrazovanje. Moja poruka svima vama danas, a posebno mladima, je da budete znatiželjni, da iskoristite ovaj i slične događaje koji se odvijaju diljem naše zemlje, da saznate što više o inovativnostima u našem sustavu koji će se kasnije, naravno, reflektirati na vašu karijeru i ono što je možda najvažnije, da karijera ne počinje i ne završava fakultetom. Na tragu cjeloživotnog obrazovanja, važno je usavršavati se cijeli život, u čemu smo vam na usluzi svi mi koji radimo u sustavu odgoja i obrazovanja – naglasila je.

Svečanom otvorenju prisustvovali su još i voditeljica komunikacija u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj, Carmen Gruber, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Maja Ljubić Kutnja, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica te zamjenik župana Joško Cebalo.

Foto Fabijan Drnas

Pročitajte još

FINALNI TURNIR KUPA Uskoro kreću sučeljavanja najboljih vaterpolskih klubova!

Dulist

IMATE LI GA KOD KUĆE? S polica se povlači lijek protiv bolova popularan u Hrvatskoj

Dulist

Sjajni rezultati učenica i učenika TUŠ-a na natjecanju ‘Match Race’

Dulist