Zanimljivosti

SVAKA ČAST MALIŠANI ‘Zeleni’ 3. c iz Mokošice sudjelovao u Svjetskom danu čišćenja!

os mokosica svjetski dan ciscenja
Akcijom Zelena čistka, u sklopu Svjetskog dana čišćenja (World CleanUp Day), brojni volonteri željni čišće i zdravije prirode, okupljaju se na raznim gradskim lokacijama čisteći prirodu koja nas okružuje. Akciji se pridružio i ‘zeleni’ 3.c razred iz Mokošice sa svojom učiteljicom Maris Greguš.
Uz pomoć Eko Omblića čiji su članovi mnogi od njih, mališani su prikupljali otpad odbačen u šumi i pronađen uz pješačke staze na području Mokošice od šumice do malonogometnog igrališta.
-U prirodu idemo da se umirimo i izliječimo svoja osjetila. Priroda uči više nego što propovijeda. Nema propovijedi u kamenju. Oni koji razmišljaju o ljepoti Zemlje pronalaze zalihe snage koje će izdržati dok god život traje. Postoji simbolična, ali i stvarna ljepota u selidbi ptica i presavijenom pupoljku spremnom za proljeće. Ima nešto beskrajno ljekovito u ponavljajućim refrenima prirode – sigurnost da zora dolazi nakon noći, a proljeće nakon zime. Zemlja će nastaviti obnavljati svoje izvore života samo dok mi činimo svoj dio u njezinom očuvanju. To je odgovornost koju dijeli svako ljudsko biće. A naši mali Šićani pravi su primjer toga – napisali su iz Osnovne škole Mokošica na svom Facbook profilu.
Foto: Facebook/Osnovna škola Mokošica, Dubrovnik

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. U rodnom Dubrovniku umro prosvjetiteljski pisac Tomo Bassegli

Dulist

Goran Milić oduševljen cijenama u kafiću u Slanome

Dulist

KUĆA BUKOVAC Započela Mala kazališna radionica pod vodstvom Nikše Butijera

Dulist