Politika

Suverenisti će tražiti smjenu ministrice Marije Vučković

marija vuckovic02

Hrvatski suverenisti najavili su traženje opoziva ministrice poljoprivrede Marije Vučković, a podrška toj inicijativi stigla je i iz SDP-a.
-Nije mi jasno da ministrica može toliko nisko pasti i davati izjave kako ima saznanja da su osobe povezane s desnicom premještale zaražene svinje. To očito čini kako bi, što se tiče katastrofalne borbe protiv afričke svinjske kuge, sačuvala svoju funkciju i prebacila krivnju na sve ostale, a ne na sebe i na Ministarstvo poljoprivrede. Pozivam ministricu da, ima li saznanja da je bilo tko premještao protuzakonito svinje u zonama nadzora i time namjerno širio afričku svinjsku kugu, to odmah prijavi nadležnom Državnom odvjetništvu. A ako je ministrica određeno vrijeme znala za to, i to nije prijavila, onda je sudionik kaznenog djela, što ministar sebi ne može dopustiti – rekao je saborski zastupnik Marijan Pavliček, piše Večernji list, najavljujući da će Hrvatski suverenisti do kraja tjedna prikupiti 31 potpis potreban za pokretanje opoziva ministrice Vučković kako bi se onda u idućih osam dana o tome moglo raspravljati na plenarnoj saborskoj sjednici.
Vrlo brzo predsjednik SDP-a Peđa Grbin obznanio je kako će zastupnici te stranke podržati prijedlog Hrvatskih suverenista jer, kako kaže, u resoru ministrice Vučković vlada cirkus zbog kojeg je ministarstvo kojem je na čelu dalo najviše posla Uredu europskog javnog tužitelja na području cijele Europske unije.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist