Kultura

SUTRA ODLUKA! Dubrovnik prvi obranio kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture, čekaju se rezultati

Dubrovnik2020

Nakon predaje druge kandidacijske knjiga kojom se Dubrovnik, u završnom krugu, kandidira za naslov Europske prijestolnice kulture 2020. te posjeta stručnog povjerenstva, Dubrovnik je bio prvi grad koji je svoju kandidaturu prezentirao i uspješno obranio pred stručnim panelom Europske komisije.

Sedam članova tima za pripremu dubrovačke kandidature je uz gradonačelnika Andra Vlahušića, zamjenika župana Davorka Obuljena i pročelnicu gradskog Upravnog odjela za kulturu i baštinu Anu Hilje argumentiralo zašto Dubrovniku treba dodijeliti naslov Europske prijestolnice kulture u 2020. godini.

Dubrovački prezentacijski tim zadovoljan je ispunjenim obvezama te s nestrpljenjem iščekuje sutrašnje proglašenje. Na konferenciji za medije sutra, 24. ožujka u 17:15 sati u Muzeju Mimara predsjednik Povjerenstva nezavisnih stručnjaka za izbor hrvatske Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu Steve Green objavit će koji će hrvatski grad ponijeti ovu laskavu titulu. U donošenju odluke Povjerenstvo će se voditi prema šest glavnih kriterija: doprinos dugoročnoj strategiji, europska dimenzija, kulturni i umjetnički sadržaj, sposobnost izvođenja, doseg i upravljanje projektnim ciklusom.

Pročitajte još

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist