Aktualno

‘Susreti konačnog i beskonačnog’ Ivice Martinjaka u Lazaretima

ivica martinjak

Predstavljanje znanstveno-popularne uspješnice izv.prof.dr.sc. Ivice Martinjaka ‘Susreti konačnog i beskonačnog’ održat će se u četvrtak, 26. listopada u 19 sati u trećoj lađi Lazareta. Uz autora, knjigu će predstaviti izv.prof.dr.sc. Ana Bratoš Cetinić, prof. Marina Marega Selecki i dr.sc. Marlena Ćukteraš.
Jedan od najintrigantnijih pojmova u matematici i drugim znanostima, pojam beskonačnosti, u knjizi se obrađuje na sustavan i iznenađujuće pristupačan način. Opisom poznatih paradoksa i nizom novih otvorenih problema autor nas vodi do najdubljih pitanja koja izazivaju intuiciju i pobuđuju našu maštu i kreativnost. Knjiga je svojevrsni vodič za razna područja matematike i fizike i nije namijenjena samo stručnjacima, već svim ljubiteljima dobre knjige, a svakoga će čitatelja „zaraziti“ autorovom fascinacijom ljepotom matematike.
Ivica Martinjak je doktorirao je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a nakon toga se usavršavao na matematičkim institutima Sveučilišta u Cambridgeu i Sorboni. Na poslijediplomskom studiju matematike u Zagrebu predaje kolegije iz diskretnog dijela matematike. Radove objavljuje u američkim, francuskim i drugim znanstvenim časopisima. Recenzent je za petnaestak znanstvenih časopisa. Urednik je dvaju zbornika radova.
Događaj organizira Dubrovačka baština.

Banner 300x250 DU 1

Pročitajte još

GODIŠNJA NAGRADA Mario Obuljen dobio veliko priznanje struke!

Dulist

Sat je vraćen unatrag – 3 važne promjene koje zimsko vrijeme donosi

Dulist

Ante Jović počeo voziti kolica, obitelj se zahvalila Poliklinici Glavić

Dulist