Kultura

SupetART: Izložba Jasmine Runje u Hotelu Supetar Cavtat

c JASMINA RUNJE27

Dubrovačka umjetnica Jasmina Runje svoje će radove predstaviti u sklopu ovogodišnjeg izdanja projekta SupetART. Otvorenje izložbe je u ponedjeljak, 12. kolovoza u 20 sati u Hotelu Supetar Cavtat.

SupetART je projekt koji posjetiteljima u prostoru Hotela Supetar Cavtat predstavlja stvaralaštvo poznatih domaćih umjetnika. Započet je kao svojevrsni ‘artist-in-residence’ program, kojim se potiče integracija umjetnosti u hotelsko okruženje.

Jasmina Runje rođena je 1983. godine u Splitu. Diplomirala je slikarstvo 2006. godine na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, u klasi prof. Antuna Borisa Švaljeka. Magistrirala je slikarstvo 2008. godine na Poslijediplomskom studiju ‘Ars Sacra’, pod stručnim vodstvom mentora prof. Ante Kajinića na istoimenoj Akademiji. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Dubrovnik i Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split. Radi u Domu Marina Držića kao muzejska pedagoginja. Sudionica je brojnih umjetničkih likovnih simpozija i projekata, autorica i mentorica pedagoških programa muzejskih manifestacija, kao i višemjesečnih likovnih radionica za djecu i odrasle. Autorica je i koautorica izdanja Doma Marina Držića, kao i likovnih postava izložbi. Osim slikarstvom, bavi se ilustracijom i scenografijom. Ostvarila je 17 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te preko 70 skupnih. Autorica je nekoliko javnih djela – murala. Djela joj se nalaze u privatnim i javnim zbirkama u zemlji i inozemstvu. Živi i stvara u Dubrovniku i Splitu.

Pročitajte još

‘ČEKAJUĆI ORESTA’ Predstava Lade Kaštelan od nedjelje na Lovrjencu

Dulist

Kolarini s Matrimonijom sutra gostuju na Šipanu

Dulist

[FOTO] Petra Jelača održala predavanje ‘Kroz povijest dubrovačke ambijentalnosti’

Dulist