Sport

Šuker: Ovako više ne može!

Šuker: Ovako više ne može!

Memorijalni turnir "Josip Zvono" svojom je nazočnošću uveličao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, legendarni golgeter i 'vatrena' Zlatna kopačka na Svjetskom prvenstvu 1998. godine Davor Šuker, koji je zaokupio pozornost mladih nogometaša.

Nakon prigodnog fotografiranja s budućim nogometnim zvijezdama, Šuker je za duList izjavio:

– Kad posjetim ovakav turnir sjetim se mojih mladih dana i bavljenja nogometa. Ovdje sam zbog Memorijalnog turnira „Josip Zvono“, ali i zbog svega što se dešavalo u posljednje vrijeme u nogometu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Došao sam dati smjernicu, jer ovako više ne može. Očekujem da će svi sjesti za isti stol kako bismo pronašli rješenje – rekao je Šuker, dodavši kako će HNS u siječnju inicirati skup na koji „može doći svatko tko želi dobrobit hrvatskom i županijskom nogometu“.

– Svi su pozvani i svi su dobrodošli. Moramo s tog skupa otići s uspostavljenim novim vodstvom. HNS se ne želi uplitati u izbore, ali Nogometni savez DNŽ je naša članica. Stoga želimo uspostaviti nogometnu atmosferu, da nemamo dvije lige i više ljudi na nekoliko čelnih mjesta. Moramo gledati u budućnost i napraviti nešto za dobrobit nogometa – istaknuo je Šuker, usput najavivši velike stvari za nogometni jug Hrvatske u idućoj godini.

– Mi u HNS-u za Dubrovnik ćemo u idućoj ćemo godine puno napraviti. Razmišljamo o gradnji nogometnog kampa na ovom području i volio bih da nam Grad i Županija daju nekoliko lokaliteta gdje bismo mogli ostvariti taj projekt. Bit će nešto veliko u 2013. godini, ali još uvijek ne želim govoriti o tome, jer moramo pričekati sastanak Izvršnog odbora – rekao je Šuker.

– Dubrovnik je pravi kongresni i turistički centar i mislim da se Grad mora koncentrirati i na nogomet. Da imamo prave nogometne uvjete mogli su na primjer svjetski poznati sudac Pierluigi Colina i sudačka družina sedam dana proboraviti u Dubrovniku na seminaru i potrošiti otprilike tristotinjak tisuća eura. Svi dobri suci bi bili ovdje, pa bi Grad mogao dobro zaraditi. Nismo toliko bogati da to odbacujemo.

– Dat ću maksimalnu podršku novom vodstvu, ali neka se izabere i dođu do rješenja – ponovio je svoj stav predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist