Aktualno

Što muči dubrovačke građevinare?

Što muči dubrovačke građevinare?

Graditeljstvo Dubrovačko-neretvanske županije u 2011. godini ostvarilo je gubitak od 140,6 milijuna kuna, što je povećanje za 28,5 posto.

Ostvareni financijski rezultati poslovanja u prošloj godini predstavljeni su na nedavnoj sjednici Strukovne grupe graditelja. Graditeljstvo je tako ostvarilo 991 milijun kuna ukupnih prihoda, što je smanjenje od 4,9%, dok su ukupni rashodi iznosili 1,09 milijardi kuna, što predstavlja smanjenje od 1,2%.

Dobit je iznosila 33,4 milijuna kuna, što je smanjenje od 15,2%. Konsolidirani financijski rezultat iznosi 107,2 milijuna kuna (povećanje za 53,1%); dok je graditeljstvo zapošljavalo 2.582 osobe, što predstavlja smanjenje za 12,1%.

Kao najveći problemi sektora graditeljstva navedeni su nejasna strategija i nedovoljno investicija, sustav PDV-a, porezna opterećenja, javna nabava i radni odnosi.

Do kraja studenog, rečeno je također na sjednici, planira se organizirati tematska sjednica Udruženja na kojoj će jedina točka dnevnog reda biti preustroj rada Vijeća.

Pročitajte još

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist

‘LJETNI’ KADROVI Na Copacabani otvorena sezona kupanja!

Dulist

EU PARLAMENT DONIO NOVU UREDBU Do 2030. mnoga ambalaža ide u zaborav

Dulist