Grad

Što je s izgradnjom pristupne ceste do braniteljskog naselja na Nuncijati?

Što je s izgradnjom pristupne ceste do braniteljskog naselja na Nuncijati?

Što je s pristupnom cestom do braniteljskog naselja na Nuncijati, koje se tek treba realizirati? Naime, na lokacijsku dozvolu Grada Dubrovnika za navedenu cestu izražena je žalba, što je oduljilio početak njene izgradnje.

Gradonačelnik Mato Franković navodi kako se čeka okončanje postupka koji je u tijeku, a on ističe kako su ‘sigurni u ispravnost odluka’. No, zbog toga ne mogu nastaviti s postupkom i napraviti korak dalje prema građevinskoj dozvoli. Podsjeća kako je već izgrađena cjelokupna dokumentacija za glavni projekt, pripremili su sve za početak postupka izvlaštenja vlasnika na trasi ceste, a za što su osigurali potrebna sredstva u proračunu Grada Dubrovnika.

-No ne možemo napraviti korak dalje dok sud ne odluči o legalnosti izdanog akta, odnosno lokacijske dozvole. U prvom stupnju je sud dao nama za pravo, no stranka se žalila i u drugom stupnju. Sad čekamo drugostupanjski postupak. Ako drugi stupanj da nama za pravo, onda to znači da je postupak okončan i da možemo podnijeti zahtjev za izvlaštenje svih onih stranaka koje se nalaze na trasi ceste, a njih nema puno. I u konačnici – ishođenje građevinske dozvole na osnovu gotove dokumentacije i početak gradnje. Mi bismo sve to skupa mogli napraviti u ovoj godini, ako se ne odulji ovaj sudski proces— naveo je.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik ustupio je bez naknade građevinsko zemljište na Nuncijati tridesetorici hrvatskih ratnih vojnih invalida odnosno članovima obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja, a sukladno pravu na stambeno zbrinjavanje izdanom od strane Ministarstva branitelja Republike Hrvatske.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist