DuList IN

STIGLO 400 PRIJAVA! Odabrani filmovi za još jedno izdanje DUFF-a

blank

Odabrani su filmovi za ovogodišnje izdanje Dubrovačkog festivala filmskog stvaralaštva djece i mladih zemalja Mediterana. Za 12. izdanje popularnog DUFF-a pristiglo je oko 400 prijava iz različitih zemalja, a nakon podužeg razmatranja selekcijski žiri odabrao je 59 radova koji će se moći pogledati u Dubrovniku od 19. do 22. listopada, navodi se u priopćenju.

Zahtjevan zadatak pregledavanja svih pristiglih radova imali su: filmska pedagoginja Margareta Đordić, belgijska i hrvatska producentica i redateljica Luna Sršen te studentica treće godine preddiplomskog studija Animiranog filma i novih medija Paula Petković.

Kao i godinama do sada program je podijeljen u dvije dobne skupine, do 15 godina i 16 do 20 godina. U obje dobne supine za najbolji film i DUFF-ov festivalski brodić mladi filmaši natjecat će se u kategoriji animiranog, dokumentarnog i igranog filma. Kategorija eksperimentalnog filma je objedinjena i nema dobne skupine, kao i kategorija tematskog filma koja je ove godine usredotočena na promoviranje ekologije mora. Vođen tom idejom osmišljen je i ovogodišnji vizual festivala s natpisom ‘More to seea’. Osim iz mediteranskih zemalja filmovi su ove godine pristigli i iz drugih dijelova svijeta pa su u program tako uvršteni i radovi iz Ukrajine, Češke, Tajvana, Kine, Indije i Hong Konga.

DUFF se održava u organizaciji Kinematografa Dubrovnik, udruge Škola filma Šipan i Udruge Luža

Pročitajte još

[30 GODINA KARIJERE] Pero FullHouse slavljeničku turneju završio u Revelinu

Dulist

ADIO LJETO Koncert grupe PMS u Cavtatu

Dulist

[FOTO/VIDEO] JUBILARNI DESETI SUSRET Više od pedeset Vespi prođiralo Stradunom!

Dulist