DuList IN

St. Pietro – mali raj stvoren za uživanje

st pietro 7

Samo na nekoliko minuta plovidbe od Cavtata, na otočiću Supetru, smjestio se restoran i lounge bar St. Pietro. Već drugu godinu zaredom predstavlja ugodno mjesto za odmor i gastronomski užitak. Već se na prvu dobije dojam svojevrsne mirnoće i ‘bijega’ od gužve, ali i bogatstva raznog zelenila.

Upravo se, prilikom uređenja otoka, velika pozornost usmjerila na njegovanje zelenih površina, kao i na sadnju cvijeća, biljaka i začina koji su nadopunili ugođaj boravka u St. Pietru. Stoga ni ne čudi kako je najveći fokus restorana stavljen na svježinu svakog sastojka i začina koji čine njihova jela i koktele.

Tu svježinu ostvaruju spomenutim uzgojem raznih začina i biljaka na otoku, ali i kroz suradnju s lokalnim OPG-ovcima i ribarima, naglasio je PR & manager Bruno Čular. Posebnost u njihovoj ponudi predstavlja gastro shop.

st pietro 5

U gastro shopu svaki se gost može upoznati s ulovom dana. Osim odabira svježe ribe, gost može izabrati i vrhunske komade mesa, kao što je ‘Tomahawk Ribeye’ odrezak. U tim trenucima većina njih se odluči i na neko od premium etiketa vina te pjenušaca iz impresivne kolekcije. Čular otkriva i kako bi iduće godine mogli ostvariti zanimljiv cilj. To je proizvodnja vlastitog maslinovog ulja kojeg bi u budućnosti posluživali svojim gostima i posjetiteljima.

Zalazak sunca
St. Pietro je idealno mjesto stvoreno za cjelodnevni odmor. Svaki posjetitelj može pronaći svoj kutak za uživanje na otoku. Svi objekti izgrađeni su u skladu i harmoniji s prirodom. Korišteni su materijali kao što su drvo i kamen, a sve kako se ne bi narušila lijepa, prirodna oaza.

Otok je podijeljen na lounge dio, restoran i ‘cabane’ iz kojih se pružaju pogledi na zidine, otoke Mrkan i Bobaru, Župu dubrovačku te cavtatski arhipelag. Veliki broj posjetitelja svoj će stol najčešće rezervirati u predvečernjim satima.

st pietro 1

— Razlog tomu je spektakularan zalazak sunca koji ostavlja bez daha. Za mene je to jedan od ljepših zalazaka koje sam ikad vidio, a vjerujem i gostima – dodao je Čular.

Kokteli s potpisom
Gastronomski užitak također je jedan od razloga zbog kojih se gosti vraćaju u St. Pietro. U lounge meniju mogu birati među ostalim između finger food zalogaja, kao i raznih burgera. Treba istaknuti kako burgere čini domaće brioche pecivo, domaće meso te umaci. ‘Cijela proizvodnja odvija se na otoku’, ističe Čular.

st pietro 4

U restoranu će se tijekom ove godine izmjenjivati sezonski jelovnici, ali će u svakom biti naglasak na vrhunsku i svježu gastronomsku ponudu te namirnice. Gosti svoje jelo mogu začiniti bogatim izborom pića, vina i koktela s potpisom koji se poslužuju u posebno izrađenim posudama. Otok privlači brojna društva, prijatelje i obitelji koji žele uživati u čarima otoka.

No, St. Pietro je stvoren i za posebna događanja te prilike. Svakako, uvijek se trude napraviti sve kako bi svaki gost bio zadovoljan nakon boravka na otoku. To dokazuju i brojne dobre povratne informacije koje su dobili od posjetitelja. Party otvorenja održava se danas, a za nastupit će kraljica house glazbe Barbara Tucker.

st pietro 8


SURADNJA S LOKALNOM ZAJEDNICOM
Donacije Zakladi ‘Otac Ivan Fiorović’

St. Pietro smatra izuzetno važnom suradnju s lokalnom zajednicom.

— Na našim menijima, pored određenih artikala možete pronaći naš logo u obliku ključa. Ako gost naruči jelo koje uz sebe ima taj znak, pet posto od tog iznosa doniramo Zakladi ‘Otac Ivan Fiorović’ kako bismo pomogli potrebitima i osnažili lokalnu zajednicu – naglasio je PR & Manager Bruno Čular.

ZNAČAJNA POVIJEST
Zašto St. Pietro?
Kroz naziv restorana i lounge bara St. Pietro provlači se značajna povijest.

— Otok Supetar ima daleku povijest, kao i duboku povezanost s Dubrovačkom Republikom. Na njemu se nalaze ostaci crkve i samostana Sv. Petra. U povijesti se prvi put spominje kao San Pietro in media mare (Sveti Petar usred mora). Zbog te povezanosti s poviješću odlučili smo nazvati objekt St. Pietro. Isto tako, naš logo je ključ Svetog Petra – istaknuo je PR & Manager Bruno Čular.

Foto PR

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist