Sport

SREBRO ZA HRVATSKU ‘Barakude’ izgubile od Srbije

SREBRO ZA HRVATSKU 'Barakude' izgubile od Srbije

Hrvatska nije uspjela obraniti zlato iz Londona. Tuckovi izabranici u finalnoj su utakmici Olimpijskog turnira poraženi od Srbije rezultatom 11:7.

Obrana, koja je do sada bila zaštitni znak Hrvatske, nije bila na pravoj razini, a u napadu kada iz 12 prilika s igračem više zabiješ samo dva gola jasno je da niti protiv puno slabijeg protivnika nego što je Srbija, ne bi prošli puno bolje. Srbija odlična u obrani, Brane Mitrović skupio je 12 obrana, a Mandić je u napadu bio nerješiva enigma za našu obranu.

Srbiji zaslužena pobjeda i naslov Olimpijskog pobjednika, a našima čestitke na osvojenom srebru i kontinuitetu osvajanja medalja na velikim natjecanjima.

Sandro Sukno bio je najbolji strijelac Hrvatske s tri gola, Xavi Garcia dodao je dva dok su po jedan postigli Anđelo Šetka i Damir Burić.

HRVATSKA – SRBIJA 7:11 (2:3, 1:3, 2:3, 2:2)

Rio de Janeiro,
Olympic Aquatics Stadium
FINALE

Suci: Georgios Stavridis (Grčka), Peter Molnar (Mađarska)

HRVATSKA: Pavić (2 obrane), Burić 1, Petković, Lončar, Joković, Bukić, Macan, Bušlje, Sukno 3, Krapić, Šetka 1, Garcia 2, Bijač (5 obrana). Izbornik: Ivica Tucak

SRBIJA: G. Pjetlović, Mandić 4, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk, D. Pjetlović 2, Nikić 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović, S. Mitrović 1, B. Mitrović (12 obrana). Izbornik: Dejan Savić

Realzacija igrača više: Hrvatska 2/12, Srbija 2/6

Tekst: VK Jug CO

Pročitajte još

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist

Plivački klub Jug osvojio 13 medalja, od toga osam zlatnih!

Dulist

KUP GRADA SARAJEVA Natjecatelji JK Dubrovnik donijeli doma četiri medalje

Dulist.hr