DuList IN

Srđan Gjivoje neće večeras nastupiti na Pločama, ali ima još koncerata – jedan je za njega poseban!

srdjan sergio Gjivoje 5

Srđan Sergio Gjivoje, naš poznati glazbenik koji već skoro tri desetljeća živi u Sjedinjenim Američkim Državama, trenutno boravi u rodnom Gradu.

‘Dubrovčanin izvan Grada’ ipak ne odmara cijelo vrijeme, već, kao i svake godine, tradicionalno nastupa na različitim lokacijama. No, iznenadio je objavom na Facebooku kako se odgađa njegov nastup s Vukanom Stanišićem u kafiću ‘Goodlife Gin Bar’ na Pločama koji se trebao održati večeras.

Naveo je među ostalim kako je bio u kontaktu s gradonačelnikom Matom Frankovićem te da na kraju zbog određenih administrativnih razloga nije dobivena dozvola. Ispričao se gostima i prijateljima koji su htjeli doći na koncert.

-Ispočetka sam mislio da je vezano uz nova pravila o buci i galami. Međutim, obratio mi se gradonačelnik Franković koji mi je objasnio da nije stvar u tomu, već isključivo zbog odnosa između vlasnika ugostiteljskog objekta i Grada Dubrovnika. Ne znam točno što je problem. Žao mi je što nećemo moći nastupiti. To je mogla biti već neka tradicija. Nadam se kako će se to dogodine riješiti kako bismo mogli tamo opet zasvirati – rekao je.

No, njega i Vukana očekuje nekoliko nastupa ovo ljeto u Dubrovniku. Dva nastupa održat će u Mlinima, točnije u ‘Gusara’. Prvi će se održati već ovaj petak, a dodatni već u nedjelju.

-Vlasnik je bio oduševljen s nama i rekao kako treba nastaviti tradiciju – kazao je. Ove subote sviraju u Roxyja, kafiću u kojem nastupaju već nekoliko godina te tako održavaju još jednu glazbenu tradiciju.

Nastup ispred sv. Vlaha
Poseban koncert održat će ispred crkve sv. Vlaha, dan poslije zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara. Događaj će se odviti u subotu, 26. kolovoza u organizaciji dubrovačke podružnice Hrvatske matice iseljenika i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

-To nam je veliki ponos, da mi kao predstavnici dijaspore i iseljenika, odnosno kao vrlo aktivni članovi kluba Dubrovnik iz New Yorka možemo prezentirati našu muziku i zabaviti puk ispred crkve sv. Vlaha. Na ovu genijalnu ideju su došli naš predsjednik kluba iseljenika Dubrovnik u New Yorku Šime Šimunović i voditeljica dubrovačke podružnice Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik Maja Mozara. Nama je to stvarno velika festa! Čak s Bucom nisam imao tu čast svirati ispred crkve sv. Vlaha. Svirali smo ispred Orlanda kad smo imali televizijski nastup, ali nismo imali nikad prilike ispred sv. Vlaha – naglasio je. Početak koncerta je u 19.30 sati.

-Mislili smo imati koncert u 21 sat, ali je u međuvremenu ispalo da tada koncerat ima Dubrovački simfonijski orkestar u Kneževu dvoru. Da ne bismo smetali, pomaknuli smo na 19.30 sati. Tada je još dan, ali bolje išta nego ništa! – rekao je.

Pročitajte još

PIŠE PAVO JANČIĆ ‘Sunčanje na Mjesecu ili kaj je to Jupa?’

Dulist

Jelena Perčin i Ante Gelo zajedno plove na ‘Oliveru’ prema Korčuli

Dulist

Rekorderka vrijedna 127 milijuna dolara uplovila u Gruž!

Dulist