Aktualno

Šprem potvrdio: ukidaju se povlaštene mirovine

Na prvom zasjedanju sedmog saziva Hrvatskog sabora, koje će početi 18. siječnja, očekuje se ukidanje povlaštenih mirovina zastupnika, članova vlade i Ustavnog suda, što je bilo i jedno od predizbornih obećanja Kukuriku koalicije, donosi Dnevnik.hr.

To je, nakon sjednice saborskog Predsjedništva, potvrdio predsjednik Sabora Boris Šprem istaknuvši kako vladajuća koalicija priprema zakonski prijedlog o ukidanju povlaštenih mirovina, a Sabor bi ga trebao donijeti na prvoj redovnoj sjednici.
Na predloženom dnevnom redu naći će se sedam točaka, među kojima i vladina informacija o ulasku Hrvatske u EU, o čemu će zastupnici tematski raspravljati 19. siječnja.

Sjednica će početi aktualnim prijepodnevom, nakon čega se očekuje imenovanje predsjednika, potpredsjednika i članova saborskih radnih tijela, odnosno odbora koji još nisu formirani. Takvih je odbora više od 20, a njihovo je konstituiranje nužno kako bi se osigurale pretpostavke za nastavak rada Sabora.

Na dnevnom su redu i izvješća o radu regulatornih tijela – Državnog odvjetništva, Hrvatske narodne banke, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Fine.

Predsjednik Sabora Boris Šprem kazao je da je na Predsjedništvu dogovoren raspored sjedenja zastupnica i zastupnika u Velikoj vijećnici, dok je ranije dogovoreno u kojim će se saborskim prostorijama smjestiti klubovi zastupnika. Dodao je da je također dogovoreno i da se ne povećava broj zaposlenih u stručnim službama Sabora, već da poslove obavljaju oni koji su sada zaposleni, dok je početkom godine petero ljudi otišlo u mirovinu, a  još njih petero trebalo bi poći u mirovinu krajem 2012.

Pročitajte još

[FOTO] Bura ‘zadimila’ more

Zvonimir Pandža

[FOTO/VIDEO] Zatvara se Festa, misno slavlje održano na Gorici sv. Vlaha

POSLJEDICE NEVREMENA Olujni vjetar rušio stabla i podigao plastične ploče s krova

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija