Aktualno

Šprem potvrdio: ukidaju se povlaštene mirovine

Na prvom zasjedanju sedmog saziva Hrvatskog sabora, koje će početi 18. siječnja, očekuje se ukidanje povlaštenih mirovina zastupnika, članova vlade i Ustavnog suda, što je bilo i jedno od predizbornih obećanja Kukuriku koalicije, donosi Dnevnik.hr.

To je, nakon sjednice saborskog Predsjedništva, potvrdio predsjednik Sabora Boris Šprem istaknuvši kako vladajuća koalicija priprema zakonski prijedlog o ukidanju povlaštenih mirovina, a Sabor bi ga trebao donijeti na prvoj redovnoj sjednici.
Na predloženom dnevnom redu naći će se sedam točaka, među kojima i vladina informacija o ulasku Hrvatske u EU, o čemu će zastupnici tematski raspravljati 19. siječnja.

Sjednica će početi aktualnim prijepodnevom, nakon čega se očekuje imenovanje predsjednika, potpredsjednika i članova saborskih radnih tijela, odnosno odbora koji još nisu formirani. Takvih je odbora više od 20, a njihovo je konstituiranje nužno kako bi se osigurale pretpostavke za nastavak rada Sabora.

Na dnevnom su redu i izvješća o radu regulatornih tijela – Državnog odvjetništva, Hrvatske narodne banke, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Fine.

Predsjednik Sabora Boris Šprem kazao je da je na Predsjedništvu dogovoren raspored sjedenja zastupnica i zastupnika u Velikoj vijećnici, dok je ranije dogovoreno u kojim će se saborskim prostorijama smjestiti klubovi zastupnika. Dodao je da je također dogovoreno i da se ne povećava broj zaposlenih u stručnim službama Sabora, već da poslove obavljaju oni koji su sada zaposleni, dok je početkom godine petero ljudi otišlo u mirovinu, a  još njih petero trebalo bi poći u mirovinu krajem 2012.

Pročitajte još

Vodovod savjetuje: Kako zaštititi vodomjere i instalacije od smrzavanja?

Dulist

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA ‘Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir’

Dulist

Danas se zaređuje novi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija