Sport

[SPEKTAKULARNI POTOP MAĐARA] Zlatne Barakude prvaci Europe, rezultat je tijesan – 10:9!

[SPEKTAKULARNI POTOP MAĐARA] Zlatne Barakude prvaci Europe, rezultat je tijesan - 10:9!

Još jedno zlato je naše! u spektakularnoj utakmici protiv Mađara, tijesnoj do samog kraja, Barakude su se okrunile rezultatom 10:9.

Po tri gola za Hrvatsku postigli su Rino Burić i Konstantin Harkov, dva je dodao Jerko Marinić Kragić, a po jedan Ivan Krapić i Andrija Bašić, dok su Erik Molnar i Szilard Jansik bili dvostruki strijelci za Mađarsku. Sjajan je na hrvatskom golu s osam obrana bio Marko Bijač.

A u tome im je itekako pomogla publika – prepuna Spaladium Arena u kojoj se već u 20 sati nije moglo pronaći mjesto. Dinamična od početka do kraja, večerašnja utakmica zaista je bila ‘za enciklopediju sporta’ uz pohvale svim našim igračima!

U nezaboravnoj atmosferi Spaladium Arene, pred više od 9000 gledatelja jer bilo je očito i da je ušlo ponešto gledatelja preko dozvoljenog kapaciteta, Barakude su trijumfalno okončale put prema europskom zlatu. Utakmica i drama koja neće tek tako izblijediti iz sportskih sjećanja, do zadnje sekunde je bilo napeto, piše Gol.hr.

Hrvatska je dva puta bila prvak svijeta (2007. i 2017.), a zanimljivo, oba puta rival je bila Mađarska. I ovoga puta ekipa Ivice Tucka se iskazala! Svaka čast!

Utakmica u brojkama

HRVATSKA – MAĐARSKA 10:9

HRVATSKA: Bijač, Popadić; Burić 3, Fatović, Krapić 1, Lazić, Bukić, Biljaka, Žuvela, Marinić Kragić 2 (2), Vrlić, Bašić 1, Harkov 3

MAĐARSKA: Levai, Vogel; Angyal, Manhercz 1 (1), Konarik 1, Nagy, Molnar 2, Zalanki 1, Burian, Nemet 1, Fekete, Jansik 2 (1), Vigvari 1

SUCI: Margeta (Slovenija) i Alexandrescu (Rumunjska)

PETERCI: Hrvatska 2/2, Mađarska 2/3

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 5/10, Mađarska 3/8

Foto kolaž:DuList/HVS.hr

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist