Sport

ŠKOLA STRELJAŠTVA Streljačko društvo Župa dubrovačka upisuje nove članove

Streljačko društvo Župa dubrovačka i ove godine organizira školu streljaštva i upisuje nove članove. Dobrodošli su svi zainteresirani, a donja dobna granica je devet godina, navode iz škole.

Za početak treniranja ovog sporta nije bitno koliko si visok ili težak, koliko brzo možeš trčati i koliko možeš daleko skočiti. U školi streljaštva naučiti ćete kontrolirati osjećaje, strah i tremu, naučiti tehniku disanja, steći potrebne motoričke vještine, koordinaciju tijela, koncentraciju, izdržljivost i podignuti svoje samopouzdanje. U školi streljaštva strijelci uče osnovna pravila o rukovanju zračnim oružjem i usvajaju disciplinu odnosa prema oružju, streljačkoj opremi, streljačkom mjestu i općem ponašanju u streljani i prema svojim kolegama.

Specifičnost streljaštva jest da se svaki strijelac natječe individualno u odnosu na ostale strijelce. U streljaštvu je izražena sportska borba s vlastitim granicama, ono što strijelcu stoji na putu do savršene izvedbe i najboljeg mogućeg rezultata nisu drugi strijelci nego naučena i istrenirana tehnika i psihologija. Škola streljaštva trajati će mjesec dana počevši od 10. listopada 2023.

Pozivaju se svi zainteresirani da se jave na probne treninge na broj mob. 091 543 0030 ili na mail: sd.zupa.dbk@gmail.com

Pročitajte još

[FOTO] VK NEPTUN SLAVI STO GODINA ‘Mi smo jedna velika obitelj, veslači su srce kluba!’

Dulist

Lucija Ćirić Bagarić izgubila finalni dvoboj na ITF turniru u Lousadi

Dulist

Košarkaši Dubrovnika prvi dio sezone zaključili sa šest pobjeda i pet poraza

Dulist