Sport

SJAJNA UTAKMICA Kauboji remizirali s Dancima, za četvrfinale nam treba čudo!

SJAJNA UTAKMICA Kauboji remizirali s Dancima, za četvrfinale nam treba čudo!
Croatia vs Morocco, IHF 2023 Men's World Championship - POLAND, SWEDEN, Jönköping, 17.01.2023., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je neriješeno s Danskom u prvoj utakmici drugog kruga Svjetskog prvenstva. Bila je ovo ključna utakmica za četvrtfinale.
Dramatična utakmica u kojoj su se Kauboji lavovski borili za pobjedu završila je s rezultatom 32:32. S ovim rezultatom, piše Index, Hrvatska je zakomplicirala situaciju u skupini i sebi je dala šansu da se ipak nekako uspije progurati u četvrtfinale.
Nakon šokantnog i teškog poraza od Egipta na otvaranju SP-a, malo tko je očekivao da se Hrvatska može suprotstaviti moćnim Dancima, ali to se dogodilo. Hrvatska je od početka igrala dobro, agresivno, hrabro i zasluženo je uzela bod protiv prvog favorita za zlato i sačuvala je šanse za plasman među osam najboljih.
Kako Hrvatska može doći do četvrtfinala? U slučaju da u subotu, što se očekuje, pobijedi slabu Belgiju te u zadnjem kolu Bahrein, a i da Egipat i Danska pobjede Bahrein, odnosno SAD, Hrvatska će morati čekati zadnje kolo i ishod susreta Danske i Egipta. Hrvatska bi se tada trebala nadati porazu Danske od Egipta sa što većom mogućom razlikom.
Jer, u tom slučaju gledala bi se ukupna gol razlika Hrvatske i Danske, a u ovom trenutku su Danci na +30, a Hrvatska je na +9. Drugi način kako Hrvatska može proći je da do kraja pobijedi Belgiju i Bahrein, a da Egipat izgubi od Bahreina i Danske. Također, Hrvatska bi otišla dalje u slučaju da pobijedi obje utakmice do kraja, a da Danska izgubi i od SAD-a i od Egipta.

Foto: Facebook/Hrvatski rukometni savez

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr