Aktualno

Šiša i Milat u utrci za mjesto ravnatelja

dso simfonijski igre 001

I Pero Šiša i Damir Milat ispunjavaju sve uvjete natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Utvrdilo je na današnjoj sjednici Upravno vijeće te kulturne ustanove.

Naime, na natječaj objavljen 20. kolovoza ove godine za čelnu osobu DSO-a pristigle su dvije ponude – sadašnjeg ravnatelja Pera Šišu, koji je odmah nakon raspisivanja natječaja duListu obznanio svoju kandidaturu za novi mandat, te njegov prethodnik, glazbenik u Orkestru Damir Milat.

No, Upravno vijeće danas nije donosilo odluku o tome tko će u idućem četverogodišnjem mandatu voditi Orkestar, već se nastavlja natječajni postupak.

Prema proceduri najprije se o kandidatima mora očitovati umjetničko osoblje ove javne ustanove u kulturi Grada Dubrovnika, a potom se, nakon nove sjednice Upravnog vijeća, koja je planirana za kraj rujna, materijali šalju na Kulturno vijeće koje se također mora očitovati o kandidatima. Zadnju riječ u cijeloj priči o tome tko će biti novi (ili stari) ravnatelj Orkestra donijet će gradski vijećnici.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist