Politika

Sezona će biti puna izazova, ali moramo na vrijeme rušiti prepreke

c djir turisti04 2

Ova sezona će biti puna izazova. Duboko sam uvjeren da će se visoka zaraza u prošloj na području Velike Britanije i SAD-a sad pretvoriti u našu prednost jer su visoko procijepljene – rekao je Mato Franković u odgovoru na pitanje vijećnice Ivane Šepak (Dustra) na temu nadolazeće sezone. Istaknuo je i kako Vlada priprema bilateralni sporazum s Ujedinjenim kraljevstvom kojim će se omogućiti brži i lakši dolazak gostiju, a ukinuta je i 14-dnevna karantena za goste iz te države.

-Sad mogu slobodno doći u Dubrovnik – rekao je. najave su dobre, ali je pitanje hoće li se i ostvariti. Imamo najave i za letove iz Münchena, Barcelone, čvrstu najavu za dolazak kruzera u svibnju, ali sve ovisi o pandemiji. Rekao je kako je teško očekivati turističku aktivnost prije sredine lipnja.

-Bit će puno izazova, ali na vrijeme moramo rušiti prepreke i predlagati kako bi situacija gostima bila jasnija. Danas ljude više interesira kako doći i otići iz destinacije nego hoće li se tamo zaraziti. Važnija su jasna pravila putovanja – rekao je.

 

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist