Aktualno

Sándor Fasimon podnosi ostavku na mjesto predsjednika Uprave Ine

INA benzinske pumpe 3

Sándor Fasimon podnosi ostavku na mjesto predsjednika Uprave Ine, izvijestili su putem Zagrebačke burze iz ove naftne kompanije.
-Unatoč tome što nije bio upleten ni u jednu od nezakonitih radnji koje su se nedavno pojavile oko Ine, g. Sándor Fasimon ponudio je ostavku na mjesto predsjednika Uprave Ine. G. Fasimon je izjavio da je kao predsjednik tvrtke odgovoran i osjeća moralnu obvezu za sve aktivnosti tvrtke, bez obzira na iskazanu dužnu pažnju. Gospodin Fasimon će nastaviti obnašati dužnost predsjednika Uprave Ine do imenovanja
njegovog nasljednika kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja društva – naveli su iz kompanije.

Inače, ostavka je povezana s nedavno otkrivenom aferom koja se u javnom prostoru često puta nazvala i ‘pljačkom stoljeća’. Kako su nedavno na tu temu priopćili iz Porezne uprave, podignuta je kaznena prijava protiv pet fizičkih i jedne pravne osobe zbog više kaznenih djela iz područja gospodarstva. Osnovano se sumnja da su prijavljene osobe, u razdoblju od lipnja 2020. do kraja kolovoza 2022., u transakcijama s prirodnim plinom na štetu trgovačkih društava pribavile imovinsku korist za sebe i druge u ukupnom iznosu od 848.053.098,12 kuna.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist